^ ^

Tuesday, April 19, 2011

CONTEST ALYA : AKU DAN ALAM.


eheh...saje gatal nk masuk contest Alya neh....so, tuk gamba mesra alam CB pertaruhkan gamba xmatured mase umo 18 neh....hee~



raserase gamba ni diambil kt mane ?? ce teka ce teka ??
ape ? Cameron ?? SALAH !!
hahahaha...sebenarnye....
gamba ni diambil di Genting Highlands....hik3
mase tu first tyme pg sane ngan kwan sorang lg....
samesame first tyme....kitorang sesat xjumpe entrance nk ke hotel...
then,bgamba laaa...kt tpi jalan pun jadi...hik3...


untuk tag, CB pilih 

heee...2 org ckup la erk ??


CB: agakagak ape la adiah dye erk ??

Ya Allah | dugaAn apakah ini ?

hmm...cite sedih lagi...CB ni idup lam kesedihan je ke ? -----> cite sdeh sblom ni...*klik*..
tp ini ckit pn xtpu k...pasal mak CB...

semalam mak kol...dalam tengah ari macam tu...cakap ngan mak dalam 15 minit cm tu...jarang ckap lame2 ngan mak macam tu...salu ckp kjap je...tp salu kol laa...

takot dengar cite mak semalam...

mak ckp, dalam pkul 10 lbih mak dh bsedia tuk tido....kjap je terlena....pastu dalam dekat kul 12 macam tu...tibatiba...


BANG!!! BANG!!!

mak terkejut ! kuat giler bunyi tu...ada budak men mercun dekat ngan rumah upenye....bila mak terkejut tu,tibatiba jntung mak berdegup kuat sangat....rase pening, nk terkencing, nk terber**, nk termuntah sume ada... mak dh risau dh...macam xlarat nk bangun...kt umah cuma ada mak n dua orang anak buah CB....budak dua org tu pn dh tido...xsdar pn bunyi mercun tu....

dalam keadaan pening tu,mak gagahkan jugak pegi tandas....dalam perut dh rase macammacam dh tu...dh buang air kecil mak masuk bilik...tp still rase macam tadi...xtaw nk kol sape malammalam macam tu...mak makan ubat....tp xde kesan jugak....

mak tahankan je sakit yg pelik tu....dalam pkul 2pg macam tu...sakit tu beransuransur ilang...tak lame lepas tu,mak boley tido balik...Alhamdulillah...xde pape jadi kat mak....

mak cakap dye xpenah lagi macam tu sblom ni...kalau xkuatkan diri mgkin dh berada d hospital skarang...

CB xleh bayangkan kalo mak pengsan or pitam or pape jadi kt mak tyme tu...dh la dk kat perantauan skang...sminggu lagi nk exam kottt...owh tidak...xsanggup...

buat sume readers,jom samesame doakan mak CB dipanjangkan umur dan diberi kesihatan tubuh badan yg berpanjangan....setiap doa dari anda amat dihargai....aminnnn...

time kasih sudi bace n doakan mak CB...harap kite sume pn sihatsihat hendaknye...

ma...ampunkan salah silap k.ja...huuu



cik batu : semoga tuhan trus tabahkan ati ma...aminnn~


SAYA NAK JADI BLOGLIST SIMANIS-CADBURYLADY


ok,cik batu join bloglist lagi...tapi segmen cik Aidanatasya ni spesel ckit sbab dye nak cari 20 blog Perempuan dan 10 lelaki untuk di masukkan dalm bloglist....

Pastu dye jgak akan buat cabutan bertuah, ada hadiah menanti so tunggu apa lagi JOIN  la... :)

hadiah dye lumayan gak taw....

cik batu rase nk tag aisya laa....heeee...

tarikh tutup adalah pada 30 JUN 2011...
OMG !! 29 JUN adalah birthday cik batu...hopefully, cik Aidanatasya pilih cik batu sbg pmenang cabutan bertuah tuu...huuu..cepatcepat doa....aminnnn~~






cik batu : jarang dapat adiah befday~

PinKy MoMMa nak bagi banner FREE!


huih...nmpak post ni trus nk join....pilihan mlalui random.org....mane la taw cik batu yg xbertuah ni boley bertuah kali ni,kn ??

mesti la suke org nk bg banner free...banner CB tu men letak je tu...gambar original tanpa edit...just tmbah tulisantulisan tu je...hak3...xkreatif langsung...tp ada org suke ! #perasan pulak...

hee....sapesape nk join jom ! klik banner di atas...



cik batu : byk join contest tp xmenang pn... :(

kempunan~ T.T

ini cerite pjg yg mnyayat ati...sila klik [x] kalo xsanggup nk bace...

megi tomyam~ gambar hiasan

eh,nk bace jugak ?huuu...jangan salahkan CB ye kalo airmata anda terbazir....

hmmm...citenye stat dua minggu lepas..macam biase,malammalam kalo lapar cik batu akan makan megi...
malam tu pn same,check dalam locker ada satu megi...Alhamdulillah...
semangat pegi amik air panas tuk masak megi..#duk ostel,xleh masak,xleh bwak heater...
pastu,da cyap amik air panas,bukak la megi...then...tsk...tsk....
XDE PERENCAH !!
uwaaaaa.....cane nk makan ?

mase tu cdeh sangat...lapar,xde bnda nk makan n xtaw nk ngadu kt sape...huk3..
then,update status kt fb...ngadu kt fb je laa...

click kalo xmo mata sepet



hurmm...cik batu ikut cakap akak tu..
simpan megi tanpe prencah tu lam tupperware,minum air banyakbanyak then,tido...

esoknye,mak kol...pastu cite la kat mak...

CB: mak,kalo nk makan megi tu camane erk ?sos ke,kicap ke,garam sume xde neh..

mak:.ada warung kan ? pg la beli sup ke,tomyam ke...rendam megi lam air panas, bila dh lembik,toskan pastu masukkan dalam kuah sup or tomyam tu..

CB: a'a...ye jugak tu...malam kang org pg bli...#warung bukak malam je...

malam tu,cb pg la warung...tp otw nk pg tu,dri jauh lagi cb dh nmpak warung tutp...
Ya,Allah...sabar je la ati..
frust lagi skali...tp xpe...CB sabar...
"esok je lahhhh..."CB berkata dalam ati...

esoknye,len plak alkisahnye, CB ni mmg salu xde duit...
kais pagi makan pagi...itulah cara idup CB...
mase tu,duit kt tangan ada RM15.00...
xtaw macamane naseb CB xbek ari tu,kna anta assgnmnt..
assgnmnt tu xde la tbal mane...
mase nk g print tu,kdai kt kolej tutup....
then terpaksa la pg print kt faculty sains...
assgnmnt tu kna print colour sbab lecturer nk mcm tu...
mase nk print kt fac sains tu...tgk snarai harga dye...
mak aihhh...mahal gilak !
RM1 tuk satu page kalo print colour....

cik batu mula mngira muka surat...kira2 punye kira...
ngamngam rm15 skali ngan binding tape...hurmmm...
print aje laa...da terdesak neh..

abes la duit cik batu ari tuuuu...lepas tu cik batu memang xde duit langsung sampai la ari khamis lpas cik batu desak gak akak masukkan duit sbab nk print assgnment jgak laa...
tp kakak lmbat msukkan duit,CB korek duit syiling tuk g print....
kakak ckp dye bley masukkan RM20 je dalam akaun...
kire ok la tu sbab cik batu dk ostel ni makan kt dewan makan..
dh bayar skali ngan yuran...kire boley survive laa...

pastu,semalam cb pg bank nk kuarkan duit tu,,,
check akaun,ada baki RM52.20....
punyelah suke ! dalam hati ckap...
"kate masukkan 20 je...haha...saje nk bg surprise lettew"
pastu cik batu kuarkan sume tggal RM2.20 je lam bank...
suke ati btol...

kebetulan smalam kawan ajak g cuci mata kt KLCC sbab ada PC FAIR,CB ikut laaa...
dh smpai sane gedik lak nk bli air cntc lens...abes RM8...
pastu xbli pape dhh...tmbang RM5,so tggal lg RM37...

tadi,CB berkirakira nk g bli tomyam lah ari ni...dh lame kempunan neh !
check balik duit lam dompet,then tibatiba teringat...
kawan CB cakap nk masukkan RM20 dalam akaun CB tuk derma kepada tabung skolah...
CB tlong kutipkan je...
pastu CB kire balik,kalo dye masukkan RM20,kakak masukkan RM 20,mane dtg RM10 lg ??
ish...ni cuak ni....
then,text akak,text kawan...
konpem balik dorang masuk bape...

pastu,the result is....sobs...sobs....
rupenye kakak memang masukkan RM20 je....
yg RM30 lg duit kawan...
so,maknenye duit cik batu just tinggal RM7 je laa....

terpaksa cancelkan nk bli tomyam...sbab tomyam mungkin dalam RM3.50...
aish...ada 4 minggu lg sblom balik....xtaw lagi akan dpt duit ke x....huuu...

sedih giler !ni macam dh mengalahkan cite batu blah batu btangkup ni...
aish...batu jugak tuuuu...
hurmm...xmo mati lg...tsk...tsk


tu....megi tanpa perencah lam tupperware tu nk buang ke wt pekasam ? urghh...
ape la naseb malang...



cik batu : ada sapesape nk blanja x ?