^ ^

Thursday, April 14, 2011

GA contEst | POLKA.eSpadrilla

CONTEST LAGI ?? hahaha...kali ni amyra tag cik batu lak...lalalala~
naseb bek contest ni snang je....seperti tertulis kat banner di bawah ni...


               
espadrila nk cari follower bertuah tu....jomjom join ! hmm...nk kna tag sorang laki n sorang pmpuan...cik batu pilih mereka...heee








cik batu: sila klik banner tuk keterangan lanjut~

COMELNYE KITE WAKTU KECIL..!

OYEAHHHH....cik batu join segmen lagi ! haha..sbab segmen ni nmpak menarik n blom penah orang buat ...ke dh ade ?xtaw la...ni first tyme cik batu jumpe segmen macam ni...


oleh kerana ini adalah SEGMEN COMELNYE KITE WAKTU KECIL maka cik batu kna tunjukkan gamba comel tyme kecik laa...alahai...segannye...tapi nk tnjuk jugak ! haha....#ngadengade..




tapi sebelom tu cik batu nk ce cite sikit pasal biologi biografi cik batu ni....

name diberi oleh mak ialah SITI HAJAR BINTI MOHAMAD WINN...mak bg name ni sbab nk suh cik batu jadi seorang wanita yang tabah setabah Siti Hajar...#isteri nabi ibrahim..

name manja lak xde...sbab cik batu xmanje....hak3...name panggilan ialah Aja...kawankawan sume pggil name tu je...tp dulu mase cik batu kerja, rakan sekerja pggil cik batu Siti..lau kawankawan pggil Siti rase cm geli je..ayu sgt...haha...lau bru kenal xpe...pastu bg merekamereka yg gatal nk bg name manja kt cik batu yg xmanja ni,dorang pggil Jaja...#yg ni lg geli ! eh,wait !! kenape plak bahasakan diri cik batu ? heee....sbab cik batu saje gatal nk dikenali sebagai cik batu dalam dunia blog ni...lagipun Hajar tu kan bermaksud batu...hik3

then,tarikh lahir pulak...hmm...cik batu telah dilahirkan pada 29JUN1991 di hospital daerah Kuala Krai,Kelantan...#kawe ore klate deh...jange dk kokse..... ^ ^

citacita plak...uhmm...byak sgt citacita...haha...tp rasenye mgkin akan truskan ngan citacita yg pertama iaitu nk jadi cikgu...tp skarang tgah wt degree dalam sains komputer...apa macam ? huuu...xtaw la...may b dh abes degree smbg KPLI ataupn amik master jadi pensyarah...heee...kalau ada rezeki laa...kalau x, redha aje dengan ketentuan-NYA.

prinsip hidup: bersederhana dalam segala hal....(=

ok,now showing pixca2 mase kecik...lalala~

comel x? hik3

ni mase ari raye....kecikkecik mak dh ajar pkai tdung...ngeee~

alahai nangis la plak...kate xmanje ? "kete ni panas laaa...uwaaaa..."




haaaa....tu gamba mase kecik....agakagak dh besar same x ? tp skang mata dh bertambah...ekeke
ni pixca da latest....


ni plak,versi pakai spek....





eh,silap ! ni versi mintak penampo ni...hahaha...ok,yg next ni versi pakai spek...



    xsame kan  muka cik batu mase kecik n bila dh bsar ni...?jauh gilak beza...macam orang len daa....haha...kecik dulu comel,chubby,putih....skang ? xcomel....kurus kering...n xputih dh...huuuuu.... T.T

ok,cik batu tag mereka :


sapesape lg nak join jom laa gegarkan segmen kapie ni....(=





cik batu: klik banner tuk pengetahuan lebih~

BEN ASHAARI GEGAR LAGI

Santai Bersama BEN ASHAARI

ok itu aje....ikut syarat abg beng yg sgt senang..HAHA




cik batu:sila klik banner tuk maklumat lanjut~

missing hiM......DAMN MUCH !!!

rindu sape pagipagi ni cik batu ??haaaa....jangan salah sangka k...bace dulu sampai abes...

malam tadi,cik batu tensen giler wt ASS sebab dh wt sparuh jalan tibatiba terperasan bahawasanye hampir sume yg cik batu buat tu rupenye salah....uwaaaaaaa......blur kjap...pastu nk kna start dri awal blik n cik batu rase xtaw nk wt camne so,refresh jap...take rest la kononnye..dalam mase take rest tu,cik batu pn berblogwalking la kjap...pastu terjumpa entry khalis : kucing yang paling sedih di dunia ni...tibatiba cik batu teringat kt arwah kucing cik batu...huk3...

kucing cik batu ni name dye BUNCIT sbab die prut buncit..mase dye dilahirkan kat umah cik batu,dye ada 4 adik beradik...tp adikadik dye yg len sume mati awal sbab xsihat n xcukup makan...ni sume garagara buncit yg banyak sangat makan sampai xsimpan tuk yg len...penah skali mase dye mulamula mkan nasi tu,dye makan sampai xleh jalan sbab prut terlalu besar sedangkan kaki dye pendek lagi mase tu...klakar giler tengok dye jalan 'ter'undur...HAHA...comelllll !

setelah adikadiknye yang len mninggal,tinggal la buncit seekor je kucing kat umah cik batu...mak dye pulak xtaw lari ikut jantan mane...kejap balik kejap kuar lame n then xbalikbalik dahh...oleh kerana buncit ni kucing jantan,cik batu n adik beradik yang len memanggilnye dengan name abe cit *abg buncit...memandangkan adikberadik cik batu sumenye perempuan,ayah n ibu cik batu pula sudah berpisah, ini bermakna hanye buncit seekor lahh 'lelaki' dalam rumah cik batu...hahaha

wahhh...panjang btul intro pasal buncit ni...hmm...buncit ni seekor kucing yg sangat menjaga kebersihan dan memiliki bulu yg cantik dan berkilat..kitorang xpayah mandikan pn sbab bau semulajadi dye wangi dan dye gemar mandi sendiri...*menjilatjilat bulu...abe cit ni kitorang dh anggap sbagai family sndiri sbab dye seakan-akan faham bahasa manusia...cik batu suke cakap ngan dye taw...*jangan ckp cik batu gile..huhu

tp...skarang dye dh xde...huuu....ok,meh cik batu citekan camane dye meninggal...cite dye tragis sangat taw..mase tu cik batu kat hostel...yg ada kat umah cume mak cik batu je...adik n anak buah cik batu ke sekolah time tu...macam biase,dalam pkul 10 pg macam tu mak akan sediakan makanan untuk abe cit...tp ari tu,mak panggil punye panggil dye xmenyahut...mak pn mula la keluar rumah n sambil panggilpanggil dye lagi...umah cik batu ni plak btolbtol depan jalan ketapi...lpas dh panggilpanggil tapi xdpt sahutan,akhirnye mak putus asa...pastu mak siapsiap nk kuar g kedai...mase nk g kedai tu, mak lalu la kat jalan ketapi depan umah tu..

pastu...huk...huk...huk....korang mesti taw ape jadi,kan ??tsk...tsk...

mak jumpe mayat abe cit terputus dua atas jalan ketapi tu...uwaaaaaaaaa.....sedih sangat...xsangka dye mati dalam keadaan tragis macam tu...sebelom ni dye xsuke pn men berdekatan dengan jalan ketapi tu...kalau dari jauh dye dgr bunyi ketapi pn dye akan lari lintang pukang...kalau mase tu cik batu tengah pegang dye,mesti dicakarnye tangan cik batu supaya lpaskan dye tuk lari walaupn mase tu dk dalam rumah...

huu...cik batu ingat lg,tarikh dye mati tuu pada 29Jan2010...dh setaun lbih tp masih terkenangkenang sampai skarang...tamat la riwayat idup dye selama 3taun 23ari,dye lahir pada 6Jan2007...baru je celebrate birthday dye beberapa minggu sblom tu...huk3...mak cik batu tanam mayat dye kat bawah pokok gajus depan umah,tempat dye salu bermenmen...ni gambargambar kenangan abe cit...

Dr. Cit

alahai...ayunye dye tido...
menggeliat macam orang !
comel,kn ? huuu...rindu kamu !

cit,pandang kamera !

ni lak video dye....macam budak bek,kan ?

mase ni tengah sapu ubat sbab dye luke g gaduh ngan kucing mane tah...berebut pmpuan la tuu...






cik batu : skang dh dapat pgganti tp ttap rindu abe cit !


 


bloggEr otai sombOng ? pe citer lak neh ?

haaa...ni la perangai manusia...xkena sikit dk bising wt citer ikut sodap molut je.. kali ni blogger otai, BROFRAMESTONE lak yg kna..

citenye macam ni je sebenarnye..diorang ni add broframestone kat fesbuk, pastu bro xapprove request dorang .. mak aihh...mentangmentang pemes, kat fesbuk pn xmo kawan ke ?? eh2,helo ?! xapprove fren request kat fb dikire sombong ke ? kan bro dh tulis terus terang yg fb dye adalah privacy idup dye..


Even rock stars are entitled to privacy.
Michael Novak


Privacy is the right to be alone–the most comprehensive of rights, and the right most valued by civilized man. 
    Louis D. Brandeis

haa...paham skang ? kalau korang btolbtol knal bro ni ape salahnye pm dye perkenalkan dri...bukan susah pn... privacy ni bukan benda menmen k...setiap orang ada pendapat yg berlainan...mungkin bg korang fesbuk tu tempat tuk bersosial, berkawan ngan stranger, mengorat awek n macammacam lagi...walau apeape pun pndapat kite,kite still kna hormat privacy orang...jangan men terjahh ikut suke je...*kan cik batu dh membebel...haha

ok,skang tuk mngelakkan orang asek bawak mulut n bg pahala free kat broframestone, beliau dh mendaftar satu lagi akaun fesbuk yang baru..dh,xyah nk cakapcakap belakang,tepi,tengah atas or bawah dh...pegi add bro kat sini..

bak kata bro "korang add la ek..confirm bro approve punye...Stalker ke Secret admire ke bro jemput sama. Gay sila main jauh2 "...haha...dh puas ati x skang ? dh add tu,sudisudikanlah mintak maaf kt bro sbab dh termakan daging dye...*ngumpat..hee



default pic tuk profile bro tu..




cik batu: arap dapat bersihkan balik name broframestone...*eh?kite samesame batu erk ?haha