^ ^

Tuesday, March 29, 2011

fEstaka~

FESTAKA ataupn name pnuhnye Festival Tari Kanak-Kanak anjuran KK8 telah diadakan pada sabtu,27 Mac 2011...cehh...macam formal je starting...haha...actually macam dh lambat sebenarnye lau aku nk cite sal festaka ni...dat's why aku xnk cute...heeee...

Main point aku sbenarnye aku nk cite sal seorang mak cik ni yang aku jumpe mase majlis tu..aku jadi usherer tuk festaka sabtu ari tu...tu pun sbab aku ganti hazirah yang ada latihan SUKMA...at first aku xnk,then bila fikir balik,bila lagi aku nk try merasa jadi usherer kn ??haha...agipun ari tu ada sorang foreigner guy ajak aku kuar...aku xmo kuar ngan dye,so aku kna cari lasan tuk bzkan diri...hik3..memang sangat kukuh laa alasan aku,kn2 ??eh..dh melalut plak...ok,berbalik pade cite m.cik td...

aku jumpe m.cik tu mase aku duk kat pintu auditorium KPS tu...m.cik tu nk masuk,so aku bg la laluan..tiba2,dye xjadi lalu then,berenti pandang aku atas bawah...ok,berikut perbualan aku ngan m.cik tu...



m.cik : eh,awak ni peserta ke student U ??(ngan muka plik...)

aku    : saye student U laa...(sambil tersengih n muka pelik jgak)



m.cik : laaahhhh...await kecik sangat ??saye rase yang masuk btanding ni ada lagi besar dpda awak...hahahaha(m.cik tue gelak2 macam xpenah tgk orang mcm aku)


aku    : (tersengih cam kerang busuk sambil gelak2 jugak..)


m.cik : awak ni first year ke second year ??


aku    : saye first year...


m.cik : owh...means nineteen la kn ??


aku    : a'ahh...taun ni twenty laaa....(teragak2 nk jwab...sblom xpenah nk ngaku umo 20...haha)


m.cik : hahahahahaha....mesti kt skolah awak ni antara yang pling kecik ni ??


aku    : ehhhhh...ada lg yang kecik..(spontan je jawab...sifat aku yg xmao kalah tu tertonjol)


m.cik : hahahahahahaha(dye mmg suke gelak kot )


heee...then abaikan perbualan kami yg selepas tue...


ok,skang aku nk tanye korang...korang tgk aku ni kcik sgt ke ??errr...aku rase aku normal je..kan2??mase jadi usherer tue aku pakai baju ni...ada yang kate nasyid,nyanyi,menari n so on..haha

ni la barisan usherer....yang paling kiri tue aku..

*aku xkecik kan2 ??plizzz cakap x....heeee~~