^ ^

Thursday, March 17, 2011

bakat terpendam ??


kenape bakat terpendam ??hmmm...mgkin sbab aku xasah bakat aku lam bidang ni kot...bakat ape erk ??
bakat melukis ! heee~~
aku stat blaja lukis potret ni mase form1 lau xclap...lam klas seni...lpas 2 aku jdi suke giler lukis bnda ni wlaupn jrang2 wt...muke first yg aku lukis adalah Hetty Sarlene...sbab mase 2 madame fauziah(ckgu seni + ckgu bahasa perancis aku) suh cri gamba kt newspaper...aku lak tjumpe gamba dye yg nmpak bsar n snang nk lukis g2...
then aku lukis laa...gamba 2 ada kt umah...nant aku tnjuk k...1st tyme lukis dpt A..mmg ar sonok...


pas2 lame gak ar aku xmelukis potret ni sampai la mase aku form 4..mase 2 ada pertndinagn melukis potret smpena kmerdekaan..tba2 aku rase nk lukis balik...then,aku pn lukis la gamba pak lah...saje je anta pnyertaan...aku xyakin lgsung boley mnang so aku anta gna name kawan aku,Amalina izahan...tengok2 aku dpat no.1 beb,no. 1 !!haha...suke giler !geram nk pg amik hadiah sdiri time 2...tp malu la kn,sbab dye umum name org len..2 laa,...pndai sangat...tp seb bek kwan aku 2 bg hadiah 2 kt aku...

then setelah beberapa tahun,ari 2 aku melukis lg...al-kisahny terjadi apabila lappy aku rosak...pg anta servis sminggu bru cyap...mmg aku boring giler la kn...tba2 aku rase nk melukis tuk mghilangkn keboringan 2...n tadaaa!!! inilah hasilny...
haha...ada x org len yg lukis gamba diri sendiri??

memang dh lame giler xlukis n mmg truk lukisan ni...tmbah2 part mata ngan mulut 2...siyes aku xigt camane nk buat...lau dlu,kt c2 la aku pling terer lukis...adoy...xkisah laa...pas2 ni karya kedua aku....
kjap je aku lukis ni..xsmpat nk touch up~
ni gamba yg asal...ok je kn ??haha

aku lukis gamba fara sbab dye dh nk g jepun...xtaw bila leh jumpa dye lg...2 je yg mampu aku bg kt dye...ari 2 aku igt nk bli something sempena birthday dye,tp siyes aku pokai giler tyme 2...huhu..xkisah laa...aku taw dye hargai ape yg aku buat...wlaupn dye mrah sbab aku terlupa lukis taik lalat dye yg mahal 2...soie la syg...hmm...btw,arap2 mu leh fly ke jepun ngan slamat mggu dpan n slamat jugak tyme blaja kt sane nant...gonna mish ue damn much !