^ ^

Monday, May 30, 2011

sinar hari esok

salam ols !

ari ni ada dua benda penting berlaku dalam hidup saye yg bakal merubah mase depan !
ahakz ....ayat tak leh blahh....
ye laa...esok pun dikire mase depan kan ??

FIRST,saye dah daftar tuk sem khas !
meaning saye akan belajar untuk subjek Data Structure dalam mase sebulan setengah bermula ESOK !!
uwaaa....orang lain tengah cuti kooootttt....
kepala masih tak ready lagi ni....

tetibe rase pening....

esok nak pakai baju ape ?
tudung ?
nak bawak ape gi lecture ?

hahaha...dah macam tak biase pulak....
ye laaa....dah 2 MINGGU tinggalkan sume tu....
nak iron baju pun dah tak reti dah....hak3...
cakap besar macam laaa 2 minggu tu lame sangat !

ni haaa....jadual kelas...


start pukul 10 kottt esok...pukul 8.30 dah nak kena bertolak dahhh....
ades !


dan SECOND benda yang berlaku ari ni adalah....
DAPAT TAHU RESULT !!!!
huuu...tak sangka dapat tahu ari ni...
walaupun ada dapat A tapi ada jugak failed....
hurm...sokay laaa....
dah takat tu je rezeki yang dapat....
lain kali usaha lagi...^____^




cik batu : cuba tuk tersenyum selebarnye....^_____________^

i'm BACK !!

i'm back !! ehem2...sape rindu saye sila like status ni...
err...xde org nk like ke ? ok,saye like dulu...^^

hehe....tu status saye kat FB setelah dapat on9 balik...walaupun xramai yg rindu saye tp ok lahh....
atleast ada gak org rindu...ihik2...^^

ari tu bukan men cakap cuti 4 bulan,so 4 bulan laa blog ni dibiarkan bersawang kononnya....
tapi alhamdulillah....ari ni dapat on9 balik walaupun tak tahu lagi sampai bila....
sebab xsure lagi boley buat short sem ke tak....
mintak2 la dapat...

hmmm...walaupun saye tak dapat update blog sepanjang cuti ni,tapi Alhamdulillah....
ari ni saye bukak blog ni with surprise....
follower dah cukupcukup 300 !
heee....thanx sebab sudi singgah kat blog takterjaga ni....

dengan itu,tanpa segan silu,let's meets my 300th follower...


KHADIJAH !!

tapi sedih....uhuk2
sebab saye tak dapat cari blog dye....
just tahu name dye je....:'(

anyway,thank u very much...




cik batu : banyak cite nak gitaw neh....nantikannnnn !!!

Saturday, May 7, 2011

BYE sume ! :'(

salam....
ni entry expresss...ditulis dengan kelajuan cahaya...huhu
saye dah nak balik....
selamat tinggal sume.....
gonna mish ols my fren,fb,blog,twitter,tumblr dan sume lahhh...
hurmmm....
4 bulan cuti dan kat umah takdde tenet....
soie for everything....

hope to see u ols again soon....
bye !


do remember me okay ?

the BESH day eveeeeerrrrrrr !!

hye ols !
wooohoooo...ari ni seharian rase macam nak senyuuuummmmmmmmm jeeee....heeee... :D

kalau dah senyum tuuu mesti laa sebab hepi,kan kan ??
eh2,ape yang wat epi sangat tu ??
haaa....ari ni mmg banyak mende hepi berlaku...heee

1. abes exam final !!

yeayy!!! bermakna tamat laa riwayat hidup saye sebagai pelajar tahun satu...hik3....result gempak tak gempak belakang kire....
cuti duluuuuhhh....


muke-muke hepi setelah abes exam...hik3....
ada lagi pic...akan datang !!


mase perbincangan untuk xtvt selepas abes exam...heeee....
sampai kolej terus bincang kotttt... !!
kitorang merancang untuk pegi PD n overnight kat sana....
siap ada bbq lagi kottt...

tapi sedih,saye xdapat join....kekurangan bajet + terpaksa balik awal... T.T
join perbincangan pun jadilahhh....


2. main basikal !!

yeayy!! dah lame mengidam nak main basikal....
tak tahu pulakk ada servis sewa basikal kat kolej 10...heee
dan kami lebih bernasib baik sebab dapat main tanpa bayaran...
free no charge-charge gitu...hiii....

lepas perbincangan terus pegi tuka baju n main basikal uuuu...


model tak bertauliah...haha
gamba blur sebab model + jurugambar duadua sedang bergerak...hak3


candid dari belakang...


bajet cameraman pro la tuuu...

 

sempat lagi peace...hahaha

kami berempat tapi saye tak dapat masuk gamba....
sebab saye laa cameraman tak bertauliah tuuuu...^ ^


3. rendek di malam hari !

dan yeayyy lagi !!! heeee....
walaupun penat tahap gaban main basikal petang tuuu,malam kami keluar lagiii....
pegi danau kota usha-usha pakwe ensem barang...
tapi tak dapat snap pic kat sana sebab ramai sangat orang....
dalam keta ponggg bolehhh...
pukul 3 pagi baru balik kolej...^_^


ngeee...jangan terkenan k !


bajet macam gamba-gamba tumblr laaa tak nampak muka gitu....hak3...sengal !


dengan itu maka secara rasminya berakhirlahhh kehidupan saye sebagai pelajar tahun satu di UM...
jumpa 4 bulan lagi ye kawan-kawan....
pukul 4.30 kang saye balik dahhh...huuuu
hopefully,saye boley join korang kalau ada xtvt lagi pada sem-sem akan datang...insyAllah...





cik batu: gonna mish u ols ! 4 bulan lame kottt...

Friday, May 6, 2011

wow !! surprised !!

SPEECHLESS !! woohuuuu... !!

mungkin biasa bagi orang lain tapi first tyme bagi saye !!

ENCIK NUFFNANG dah bagi BE laaaa....heeee....
suke sangat !!
blog saye baru sebulan lebih kot....
dan saye join nuffnang tengah2 bulan 4....
macam awal je dapat,kan ??
hehe...tak kesah laa...i loike !

sejak akhir-akhir ni jarang bukak nuff punye page sebab line lembab + bz....
lagipun tak tahu sangat nak buat ape kat situ selain tengok analytic....
tengok earning asek RM0 je boring ahhh....haha

ari ni tetibe gatal nak bukak setelah boring asek ngadap slide je....
dan tengok-tengok...EH ?
dah tak RM0 ??

heee...walaupun sikit tak kesah laa....janji ada... !

thank u encik nuff....lap u lahhhh !!
*wink-wink*


DAN 


bukan itu ajeee...hee....
ni yang bertambah-tambah sukee ni....
cik comel churpchurp pun dah bg earning !!
hik3...time kasih sanad2...



kamu comel n baik hati....
much luv...muah2 !! ^_^


kelik gamba cik churpchurp kalau nak join taw...
konpem tak nyesal....=.="



cik batu : pukul 3 kang last paper...yeayyy !!!

Thursday, May 5, 2011

mereka batu api !

salam !
heeee...saje nak letak tajuk macam tu.....
actually,entry ni saye nak letak link di mana blog saye telah disebut atau dipromote di blog lain....
just penghargaan kepada mereka dan sebagai kenangan untuk diri sendiri....
kalau ada lagi, saye akan update kat sini....^_^















sudi-sudi laa jenguk diorang erkk...^_^
kalau ada sesape yang tercicir mintak maaf banyak-banyak...huuu...


Wednesday, May 4, 2011

formspring.mE | saye malu !

salam ols ! 
nampaknye lepas abes exam ari ni dah dua segmen saye join....
haha...sebenaqnye dah slow sikit join segmen-segmen ni sebab lusa dah last paper !!!
hehehe...ape kaitannye ??
kaitannye adalah,lepas dah abes exam nanti balik rumah laaa....
kat rumah xde tenet...huk3...
so,kalau join pun nanti tak dapat updates jugak...xbesh....

hukeyh...sekarang nak ce cite pasal pengalaman yang memalukan cik batu...huuu...dah 2,3 ari berlaku sebenarnye tapi bz sikit tak sempat nak ce cite panjang-panjang.....

al-kisahnye bermula di formspring....
kawan cik batu yang nakal ada bertanye soalan yang macam ni...

***

****

*****

******

*****

****

***

waaaaa...nakal dan tak patut soklan die tu kan ?
tapi saye layankan sambil jawab berlawak jenaka gituu...haha
#nama dan muka sume actor terpaksa di'sensor'kan bagi mengelakkan kebocoran identiti#

tapi, yang mengejutkan semalam,bila saye bukak homepage kat formspring,tibetibe keluar neh....


selepas ditelek-telek.....eh ?
aku ke tanye soklan ni kat die....

uwaaaaaaaaaaaaaaa....tak tahu la macam mane dan bila mase,rupenye saye tertekan "ask your followers" sebelom menjawab soklan di atas...

terus bukak email....cuak kot tengok cani hah....


takot rase nak bukak email tuuu....
entah ape lagi laaa aku kena maki hamun...huk3....
tapi takot-takot pun bukak jugak....
tengok ni...ada yang cakap cani dahhhh....


uwaaaaaaaaaaaaaaa....nampak gayenye diriku sudah disalah ertikan....entah ape laaa pandangan diorang kat saye lepas ni kan ??
uhuk-uhuk....

hmm...ni ada lagi jawapan yang macam ok sikit laa....

dan macam-macam jawapan lagi...dah malas nak printscreen....
ye laaa....dah terforward soklan tu kat sume followers kot....
gile ahhhh....

sape sape yang ada dapat soklan yang mengarut ni,tolong abaikan ok !! DAKU MALUUUUUUU !!



cik batu : saye tak bersalah...T.T

JIKA ANDA SEORANG BLOGGER


SAYA DAPAT BANNER NI DARI http://ceriterahmad.blogspot.com/

Untuk mengetahui cara dan tujuan , sila klik SINI

Segmen Mesra Blogger Bersama Pembawa Wacana

hoho...hari ini hepi sangat....
sbab exam tinggal lagi SATU PAPER je !!
yeayyy!!
next paper jumaat ni,so ari ni relaxrelax dulu setelah mengalami kejutan paper Software Engineering selama 3 jam tadi....hisyyy...
ape la lecturer ni...tak de pulak cakap paper tu 3 jam...
sume orang ingat dua jam je...terkejut tengok tulis kat situ 3 jam...
setengah jam jugak merenung kertas dek kerana terkejut...hak3...

now,nak join segmen mesra blogger bersama penanda wacana neh....eh2,silap....
Pembawa Wacana laaa...heeee..

Wacanaku

sape mao ikut serta boleh tekan on the spot atas banner ni yerk !

huuuuuu...dah nak habes exam ni maknenye dah ada mase laaa untuk berangan-angan sikit kan ??
heeee....cik batu dah lame berangan-angan nak jadi kaya....
tapi kalau jadi popular pun besh jugak....

hmmm..Nak Jadi Popular lahhhh !!
tak kisah laaa popular dalam bidang ape pun....
sebab,bila dah popular,mesti boleh jadi kaya kan kan ?
tengok orang popular macam artis,YB,Menteri sume tuuu....sume kaya kan kan ??

hmmmm...bila dah popular mesti macam macam tawaran dapat....
orang jemput gi majlis pun siap dengan limosin sume....
wahhhh...untung !!
dah la popularr...kaye pulak tu !! 
duadua dapat...hik3....
shuke2.....

haaa....dah2...stop berangan...
pegi mandi dulu !
hiiii...masham !!



cik batu : beshnye lau jadi kenyataan ^_^

Tuesday, May 3, 2011

tak dapat ?! wohooo... ~~

uwaa......
sekali lagi gua kelambatan seyhhh....
dalam pukul 11.30 tadi baru taw rupenye result PM dah kuar....
huuuu...
tak hairan laa sebab hari ni kluar sehari suntuk...ahakz !

dapat tahu tu pun sebab tertengok kawan post status kat FB....
trus pegi tengok kat papan notis....

dah tengok plak,lagi skali uhuk uhuk.....
dah la lambat tahu....
rupe-rupenye tak dapat jadi PM plak....
uwaaaa....

hurm...apeape pun,i'm still who i am....
yang slalu positif dalam segala hal tu...chewahhh...
memang dah agak tak dapat....
memandangkan interview semalam yang tibetibe dan tanpa persediaan mental yang cukup...
hak3...

dah taw tak dapat neh,so dalam kepala dah macam-macam berlegar....
cuti 4 bulan kottttt !!
banyak benda boleh buat tuuu....

1. hang out dengan kawankawan
2. tido,makan,bela perut kasi besaq !
3. belajar memasak....tuk laki masa depan...heee
4. keje...simpan duit tuk kawin...ihik2....
5. dan macammacam hal lagi...heee...


wink-wink....otak sudaa bertukar kaler kuning...yehaaaaa !!



cik batu : wahhh...dapat jugak merasa cuti yg lame... ^ ^

Monday, May 2, 2011

hang out with adik ~

salam sume.....
wahhhh...rindu btol kat blog abstrak ni....
ari ni sari suntuk tak online....sbab kuar....heee
ada orang rindu tak ?
alaaa....takde ke ??huk3...
sokay....dah agak dah....

semalam,tibatiba adik text ajak kuar...wahhh...
mesti la suke ! next paper 4hb so,ari ni boley la rendek-rendek duluuuuu....
adik ajak pi beli baju dinner untuk die...
orang dah ajak....kite yang tak berduet ni OK ajeeeeeee....ngeee...

janji nak kuar pukul 10 pagi tapi mase tu masingmasing tengah belingkar ala-ala ulat gonggok atas katil lagi....
haha...tu la orang kate....
"tak kan melayu hilang di dunia ..."
memang dasar melayu....janji pun melayu lahhh...
pukul 12 lebih baru gerak....janji nak jumpe kat KLCentral...
adik dari Serdang....saye pulak dari UM...
mesti la saye yang sampai dulu....
haisy....boring giler menunggu adik yang datang dari jauh tu...
masuk toilet jap....

eh2,takde orang laa....hmm...
macam biasalahhh...

hek3....dalam toilet pun jadiiii....

dalam pukul 1.45 baru adik sampai....
perut dah menyanyi lagu irama Bruno Mars dahh tyme tu...
tapi tahankan aje....pegi Times Square dulu....
nanti cari makanan kat sane...

dah sampai sane,ingat nak makan dulu....
tapi memandangkan takut lari bajet pulak nanti,so shopping dulu...
haha...duit selebihnye baru bleh pk nk makan ape....
al-maklum lahhh....kuar ni pun atas bajet yang limited....haha

then,bermula laaa hobi perempuan...
pusing sampai nak patah kaki,then wat pilihan yang terbaik....
haha...terbaik la sangat....
dannnn...taraaaaa....
inilah hasilnya...


haha....bukan main lagi shopping....

dah abes melepaskan nafsu kat baju...now it's tyme for perut pulakkk....
dah bape kali ulang lagu Bruno Mars tuu...
tengok bajet memang mencukupi kalau nak makan sume benda kat TS tu,so kitorang decide nak makan kat Johny's....


first tyme makan kat situ....not bad laaa....just kena pandai pilih menu kalau nak kenyang....
harga pun berpatutan...



snap-snap lagi....heee...

dah kenyang memberi habuan kepada perut,then pegi solat....
lepas solat tu,pegi toilet sebab adik nak try baju yang dye baru beli tu....
ce tengok ni...ce tengok...


yang kiri ke kanan lagi ok ?
adik nak pakai skirt tu sbab nak ada kelainan sikit....
lagipun,tema dinner merah + silver....skirt tu silver....sila abaikan background tuu ok...haha

kitorang masuk 2 orang lam toilet...haaa....
jangan nak otak kuning k...
kitorang adik beradik...hehe...

sampai la dah dekat setengah jam dalam toilet tu still tak dapat decide...
tapi rugi laa kalau tak pakai skirt tu sebab dah beli....
so,adik nak pakai jugak....
pandaipandai la adjust nanti...huuu...

dah puas hati dengan sume benda,then rase cam nak balik....
tibatiba adik ajak makan lagi sekali....
aishh...ingat dah kenyang...so,kitorang pegi la KFC....

ingat nak tapau bawak balik,tapi tetibe adik order dine in pulak....
haishhh...tak abes laa saye makan jawabnye....


mereka berdua terpaksa dibungkus dan dibawa pulang...hek3....

sementara menunggu monorel untuk kembali ke KLCentral,candid-candid dulu....

btol ke candid neh ? haha...anda nilai laa sendiri....

hurmm...akhirnye terpisah semula ngan adik.....
tak tahu la bila lagi boleh kuar samesame....
apeape pun i had so much fun today !
now nak sambung study pulak....
lusa exam lagiiiiiiiii !!
wuhoooo !!





cik batu : tak sempat jumpe si dia...huk3

Sunday, May 1, 2011

malam ni interview ? what ??!!

oh gosh....
terkejut gilak tadi bila tengok kawan tuit cakap malam ni interview untuk calon PM....

terus pegi tengok notis tadi,ruperupenye semalam lagi start interview tu...
memang giler ahhh...aku tak tahu menahu langsung....
haisy...luckily,my turn is today...

malam ni pukul 10.30, my turn with 5 other members...
wish me luck guys....
even tak berharap sangat pun akan dapat jadi PM tu...

dan one more problem....
tak tahu nak prepare ape !!
grrrrrrrrrr....
redha je la apeape jadi pun...
haha

hopefully sume berjalan lancar....
aminnn...

nebes la plak...huuu



cik batu : buat2 rilek...