^ ^

Wednesday, April 27, 2011

tak same laa~

hari ni exam English dengan Kemahiran Maklumat....
ni benda yang wajib bawak masuk exam....
macam biasa....diletakkan di penjuru kanan meja...

slip exam,matrik kad dan IC...

tengah exam BI tadi,seorang pengawas lalu desk by desk untuk check benda ni...
lepas dye tengok CB punye,tetibe die patah balik sambil pandang muke cik batu...

"tak same laa..."

CB senyum je...

"tak pakai spek..."

berbisik sambil buat isyrat tangan tunjuk ke mata....

memang tadi tak pakai spek,sebab CB pakai lens....
heee...gatal....

selang dalam 10 minit...pengawas tu g duk depan sikit daripada CB....
dye tengok CB,pastu CB pandang dye balik....
dye senyum...CB pun senyum balik....
dalam ati cakap...

"aish...mamat ni tak caye ke aku ni diri aku ?"

pastu dye pegi tempat lain....
CB wat derk je sambil terus jawab exam....
dalam mase yang same CB perasan die pegi cakapcakap dngan pengawas lain...

pastu pengawas lain pulak main lalulalang tepi CB...
tapi diorang macam teragak-agak...
CB biarkan je....

dalam 20 minit kemudian,pengawas tu datang lagi....
kali ni dari belakang pulak....
die tegur...

"cantik tudung..."

CB senyum je...ye laaa...
nak menjawab kang tengah exam tuu....aish...
dalam hati cakap lagi...

"ape motif mamat ni ?"

dalam 20 minit sebelom exam tamat,CB dah siap....
dah semak sume dah...
lepas tu rase macam nak keluar awal lahh....
lagi pun,kawan CB ada yang dah kuar....

CB angkat tangan....
pengawas tadi datang dekat CB...
dia taw-taw je CB nak kuar sebab CB kemaskemas barang....

sambil kutip kertas tu sempat lagi die tanye...

"ni gamba bila ?"

"ouh...tahun lepas..." senyum...

"ni kalau pegi imigresen ni tak lepas ni....kolej mane ?"

dia wat lawak sambil trus tanye soalan penyiasat..

"kolej lapan.."

"ouh...tak tunggu member ke ?"

"tadi member dah keluar..."

sambil tangan tuding jari kat meja kawan...

"ouh.."

muka die masih macam tak percaye....
aish...lantak kau lahh....
aku nak keluar...

CB terus keluar tanpa peduli dia dah.....

tapi masih tertanyetanye...
aish....lain sangat ke muka CB ??
okeyh...CB tunjuk k....
ni pic kat matrik kad n IC...

yang kiri matrik kad,yang kanan IC....

dan ni gamba CB pegi exam tadi...


adakah kami tiga orang yang berbeza ??
anda tentukan !!




cik batu : tak sangka mukaku berubahrubah~

6 comments:

padlie said...

Dah lain ek matrik kad sekarang...
landscape lak..

cik bAtu said...

@padlie ~ yup2....taun ni baru stat...

mcm ni lah said...

pengawas tu dah falling in love kot dgn cik batu,. hehehehee

cik bAtu said...

wakaka...ada plak cm tu....

beeha ben said...

sama je..pengawas tu cari pont nak ngorat kot...hahhaha

cik bAtu said...

@beeha ~ haaa...kn dh ckp same...haisy...