^ ^

Thursday, April 14, 2011

missing hiM......DAMN MUCH !!!

rindu sape pagipagi ni cik batu ??haaaa....jangan salah sangka k...bace dulu sampai abes...

malam tadi,cik batu tensen giler wt ASS sebab dh wt sparuh jalan tibatiba terperasan bahawasanye hampir sume yg cik batu buat tu rupenye salah....uwaaaaaaa......blur kjap...pastu nk kna start dri awal blik n cik batu rase xtaw nk wt camne so,refresh jap...take rest la kononnye..dalam mase take rest tu,cik batu pn berblogwalking la kjap...pastu terjumpa entry khalis : kucing yang paling sedih di dunia ni...tibatiba cik batu teringat kt arwah kucing cik batu...huk3...

kucing cik batu ni name dye BUNCIT sbab die prut buncit..mase dye dilahirkan kat umah cik batu,dye ada 4 adik beradik...tp adikadik dye yg len sume mati awal sbab xsihat n xcukup makan...ni sume garagara buncit yg banyak sangat makan sampai xsimpan tuk yg len...penah skali mase dye mulamula mkan nasi tu,dye makan sampai xleh jalan sbab prut terlalu besar sedangkan kaki dye pendek lagi mase tu...klakar giler tengok dye jalan 'ter'undur...HAHA...comelllll !

setelah adikadiknye yang len mninggal,tinggal la buncit seekor je kucing kat umah cik batu...mak dye pulak xtaw lari ikut jantan mane...kejap balik kejap kuar lame n then xbalikbalik dahh...oleh kerana buncit ni kucing jantan,cik batu n adik beradik yang len memanggilnye dengan name abe cit *abg buncit...memandangkan adikberadik cik batu sumenye perempuan,ayah n ibu cik batu pula sudah berpisah, ini bermakna hanye buncit seekor lahh 'lelaki' dalam rumah cik batu...hahaha

wahhh...panjang btul intro pasal buncit ni...hmm...buncit ni seekor kucing yg sangat menjaga kebersihan dan memiliki bulu yg cantik dan berkilat..kitorang xpayah mandikan pn sbab bau semulajadi dye wangi dan dye gemar mandi sendiri...*menjilatjilat bulu...abe cit ni kitorang dh anggap sbagai family sndiri sbab dye seakan-akan faham bahasa manusia...cik batu suke cakap ngan dye taw...*jangan ckp cik batu gile..huhu

tp...skarang dye dh xde...huuu....ok,meh cik batu citekan camane dye meninggal...cite dye tragis sangat taw..mase tu cik batu kat hostel...yg ada kat umah cume mak cik batu je...adik n anak buah cik batu ke sekolah time tu...macam biase,dalam pkul 10 pg macam tu mak akan sediakan makanan untuk abe cit...tp ari tu,mak panggil punye panggil dye xmenyahut...mak pn mula la keluar rumah n sambil panggilpanggil dye lagi...umah cik batu ni plak btolbtol depan jalan ketapi...lpas dh panggilpanggil tapi xdpt sahutan,akhirnye mak putus asa...pastu mak siapsiap nk kuar g kedai...mase nk g kedai tu, mak lalu la kat jalan ketapi depan umah tu..

pastu...huk...huk...huk....korang mesti taw ape jadi,kan ??tsk...tsk...

mak jumpe mayat abe cit terputus dua atas jalan ketapi tu...uwaaaaaaaaa.....sedih sangat...xsangka dye mati dalam keadaan tragis macam tu...sebelom ni dye xsuke pn men berdekatan dengan jalan ketapi tu...kalau dari jauh dye dgr bunyi ketapi pn dye akan lari lintang pukang...kalau mase tu cik batu tengah pegang dye,mesti dicakarnye tangan cik batu supaya lpaskan dye tuk lari walaupn mase tu dk dalam rumah...

huu...cik batu ingat lg,tarikh dye mati tuu pada 29Jan2010...dh setaun lbih tp masih terkenangkenang sampai skarang...tamat la riwayat idup dye selama 3taun 23ari,dye lahir pada 6Jan2007...baru je celebrate birthday dye beberapa minggu sblom tu...huk3...mak cik batu tanam mayat dye kat bawah pokok gajus depan umah,tempat dye salu bermenmen...ni gambargambar kenangan abe cit...

Dr. Cit

alahai...ayunye dye tido...
menggeliat macam orang !
comel,kn ? huuu...rindu kamu !

cit,pandang kamera !

ni lak video dye....macam budak bek,kan ?

video
mase ni tengah sapu ubat sbab dye luke g gaduh ngan kucing mane tah...berebut pmpuan la tuu...






cik batu : skang dh dapat pgganti tp ttap rindu abe cit !


 


6 comments:

cik bunga bukan name sebenar said...

sy bace kisah awk,,kesian kat abe cit,,tragis penamat riwayat hidupnya :( da la comel

cik bAtu said...

thanx cik bunga coz sudi bace...huuuu...
pnjg kot entry ni sbab siyes tringat kt dye,...hurmmm...nk wt camane dh ajal dye kt situ...huk3

aisya said...

kesian... xsanggup nak bace smpai habis tapi tetap gagahkan jugak.. =(

cik bAtu said...

wahhhh...thanx sudi bace pjg2...hurmmm....

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

ku rindukan jantaberi n kelabubeti..

[name kucing]

cik bAtu said...

@line putih line hitam ~ hahaha...terbek la name kucing..