^ ^

Wednesday, April 6, 2011

artiFIciAL intElLigEncE~

hurmmm...lau bace tajuk entry ni mesti korang tertanye-tanye apakah mende alah "Artificial Intelligence" tu kan ? sapesape yg amik course lam bidang yg berkaitan ngan cmputer science or IT mesti taw...ok,ni adalah salah satu sbjek yg cik batu amik kt UM ni...

cik batu wat entry ni sbab sebenarnye ari ni cik batu ada dua test...satu Data Structure(DS) n satu lg AI ni laa...pasal DS tu malas nk cite pnjang la sbab programming punye sbjek n mmg konpom xleh jawab..study pn beberapa jam(minit kot) sebelom msuk test je...haha

hmm...pasal AI ni,banyak tol kontroversinye....mulamula lecturer nk wt test rabu lpas...then,cakap tunda ari ni...tibatiba ari ahad lepas,sorang foreigner yg same course ngan cik batu ckp lecturer nk wt test ari isnin...(mase tu dh kul 12 lbih means dh msuk ari isnin pn)..memang ramai jgak kawankawan aku yg bace post tu gelabah giler tyme tu smpai ada yg xtido malam tu sbab lom study...tp dgan snang ati mamat foreigner tu cakap xyah study n wt2 xtaw je sal test tu...WT*?

esoknye,terbongkarlah kebenaran yg sbenarnye test adalah pada ari rabu....n si mamat foreigner tu plak dgn selambanye mengaku bahawa sume yg dye ckap tu APRIL FOOL je....mmg ko lah yg FOOL !! disebabkan tu,first time aku bace komen dri kawankawan pjg giler n dgan macammacam bahasa F ditujukan khas kat mamat F tu..!!*cik batu pn geram neh..haha...padan muke...nk main april fool xkena tempat..haisy...

then ari tu jgak,lecturer cik batu ada post tajuktajuk yg akan masuk tuk test ari ni....dh jadi habit cik batu, copy>paste kt notes....heee....ni notes tu....
sila klik tuk penjelasan lanjut~

ok,korang perasan tak,kt notes tu ada tulisan yg biasa....ada yg italic n ada yg bold...haaa....kalau nk taw tu la cara cik batu study....yg biasa tu lom abes study or otw,,...yg italic tu dh bace n wt short notes n yg bold tu XDIJUMPAI LAM NOTA !! *bukan cik batu je alami msalah ni...durghh...sangat pening...dari mane la dye amik tajuk tu ??haih~baru taw erti susah dalam mnimba ilmu...

and...the worst thing ever is,lam test tu,xsampai 10% pun dpd tajuktajuk di atas masuk ujian ....mmg grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr........and as expected la jgak...duadua test ari ni cik batu xleh jawab dengan sepuas hati...hmm...redha je laaa....~tawakkaltu 'alAllah~

*tp sempat tiru notes jgak tyme test tu....heee~~

4 comments:

Mommy Fara said...

hi, salam singgah!

cik bAtu said...

hye...thanx sudi singgah~ (=

padlie said...

saper ajar AI skrg?
sy pun AI gak dulu.. Pernah ajar DS gak.. :)

cik bAtu said...

Dr.Raviraja...xknal kot....lcturer bru...
eh,bley ajar DS erk ?? terror !!