^ ^

Saturday, April 30, 2011

bestnya duduk di teratak PINKY MOMMA ;)

ni malam minggu yang hening....
saye join segmen lagi...kui3...


kalo xsilap ni kali ke - 3 join segmen pinky momma....
haaa....nampak sangat memang peminat dye,kn ??
hahahaha...kantoi...
kalau ikutkan ati nak join setiap segmen beliau tapi memandangkan diriku bz sbagai pelajar berdedikasi...eceh...hahaha....kadangkadang mase tak mengizinkan...
huuu...

blog yang pinkishpinkish tu sangat menarik ati walaupun diriku tak suke pink...
sbab blog sis ni simple jerk...entrynye sempoi dan sangat suke pengolahan bahase yg digunakan....
siyes,menarik diriku tuk membaca....

truskan wat entry yg besh ye sis....
maybe saye tak komen but still,i read ur entry taw....
kire ala-ala stalker or silent reader gitu lahh...hahaha
hepi blogging !


cik batu : agak-agak CB ada stalker x ?


untuk mereka yang pemalas~

ALHAMDULILLAH.....
semalam bukan main lagi risau kot-kot takde internet kat UM ari ni....
tapi nampak gayanya UM Management masih baik hati dan masih memberi kami nikmat WIFI FREE pada hari ini....
sampai bila tu tak tahu laa....huhu...
harap-harap bila dah start cuti baru diorang upgrade mende yang dorang nak wat tu...

hmm...skarang nak share something untuk mereka yang pemalas macam saye...
hahaha....
terserempak ngan mende ni mase tengok tumblr pagi tadi...



hahahaha...senang kan untuk mereka mereka yang malas ??

mungkin ada yang dah tahu,tapi cik batu baru je taw tadi....
hik3...rupenye ada short cut...
okeyh,let's practice !!



cik batu : senang btol dunia skarang...sume ada short cut ~

Friday, April 29, 2011

PEMBERITAHUAN !!

WIFI FREE di UNIVERSITI MALAYA akan tergendala dari 30hb APRIL (malam ni) hingga 03hb MAY....
dengan itu, bermakna saya tak akan online dalam jangkamasa tersebut....
uhuk-uhuk....T.T

kepada bloggers,jangan lupa singgah kat blog ni ye....
tinggalkan jejak skali...
nanti WIFI dah sembuh,saye jejak anda balik taw....

hmmm...UM ni macam memahami jerk...
dengan ketiadaan WIFI ni,maka saye boleh study dengan lebih fokus...
tq ye sebab tak sabar sangat nak upgrade amende ntah tuuu....
aish....minggu depan kitorang dah cuti laaa...
wat la time tu !! grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..

apeape pun,lecture notes sume dah cyap download...
heeee....#kantoi baru download#

next mission ---> download movie !!

yeahhhhhhhhhhh!!

cuti nanti nak tengok movie sampai lebam...
okeyh...
papai sume...
jangan lupekan blog cik batu ni taw !





cik batu : bagaimanakah hidupku tanpa internet ? ouh myyy..............

Thursday, April 28, 2011

move on~

this was shared by my fren on my Fb wall...
when i am in damn stressfull...
thanx ainaa !


deeply touched with the quotes...

but yes...
that what i did all this while...
take a lesson and move on....

and when something keep happen repeatedly...
even in different situation and places....
it makes us feel DAMN DOWN !!

and what we should do ?
again....take as lesson and move on....
keep moving...on and on....

and seriously....i am tired....
but still....
that's all i could do....

durgghhh....
whatever happen....
thanks to all my family and fren that always be by my side....

i'll be stronger...
yes...i can ^^



cik batu : thanx abg pngawas comel ~

Wednesday, April 27, 2011

tak same laa~

hari ni exam English dengan Kemahiran Maklumat....
ni benda yang wajib bawak masuk exam....
macam biasa....diletakkan di penjuru kanan meja...

slip exam,matrik kad dan IC...

tengah exam BI tadi,seorang pengawas lalu desk by desk untuk check benda ni...
lepas dye tengok CB punye,tetibe die patah balik sambil pandang muke cik batu...

"tak same laa..."

CB senyum je...

"tak pakai spek..."

berbisik sambil buat isyrat tangan tunjuk ke mata....

memang tadi tak pakai spek,sebab CB pakai lens....
heee...gatal....

selang dalam 10 minit...pengawas tu g duk depan sikit daripada CB....
dye tengok CB,pastu CB pandang dye balik....
dye senyum...CB pun senyum balik....
dalam ati cakap...

"aish...mamat ni tak caye ke aku ni diri aku ?"

pastu dye pegi tempat lain....
CB wat derk je sambil terus jawab exam....
dalam mase yang same CB perasan die pegi cakapcakap dngan pengawas lain...

pastu pengawas lain pulak main lalulalang tepi CB...
tapi diorang macam teragak-agak...
CB biarkan je....

dalam 20 minit kemudian,pengawas tu datang lagi....
kali ni dari belakang pulak....
die tegur...

"cantik tudung..."

CB senyum je...ye laaa...
nak menjawab kang tengah exam tuu....aish...
dalam hati cakap lagi...

"ape motif mamat ni ?"

dalam 20 minit sebelom exam tamat,CB dah siap....
dah semak sume dah...
lepas tu rase macam nak keluar awal lahh....
lagi pun,kawan CB ada yang dah kuar....

CB angkat tangan....
pengawas tadi datang dekat CB...
dia taw-taw je CB nak kuar sebab CB kemaskemas barang....

sambil kutip kertas tu sempat lagi die tanye...

"ni gamba bila ?"

"ouh...tahun lepas..." senyum...

"ni kalau pegi imigresen ni tak lepas ni....kolej mane ?"

dia wat lawak sambil trus tanye soalan penyiasat..

"kolej lapan.."

"ouh...tak tunggu member ke ?"

"tadi member dah keluar..."

sambil tangan tuding jari kat meja kawan...

"ouh.."

muka die masih macam tak percaye....
aish...lantak kau lahh....
aku nak keluar...

CB terus keluar tanpa peduli dia dah.....

tapi masih tertanyetanye...
aish....lain sangat ke muka CB ??
okeyh...CB tunjuk k....
ni pic kat matrik kad n IC...

yang kiri matrik kad,yang kanan IC....

dan ni gamba CB pegi exam tadi...


adakah kami tiga orang yang berbeza ??
anda tentukan !!




cik batu : tak sangka mukaku berubahrubah~

Tuesday, April 26, 2011

Lawatan Rasmi Perdana Menteri China ke UM~

huargghhhh...penat !!
baru balik dari rehearsal....huuuu....

hari tu cik batu, ada cite pasal ujian tuk jadi PM,kan ??
tapi tak sure lagi dapat ke tak....
susulan daripada itu, semalam dapat SMS ni dari JTK...


Salam/slm sjhtera.Kepada semua calon PM KK8, anda diminta utk menghadiri 1 Program sempena lawatan Rasmi Perdana Menteri China: Rabu, 27 April 2011, 4.oo pm, DTC, Pakaian Kebangsaan, transport disediakan.kehadiran WAJIB.harap maklum.tq.


hah...sejibiksejibik CB copy...
hadoy....tibatiba mengeluh....
yelaaa...tyme ni jugak PM China tu nak datang....
27hb tu rabu....
CB exam 2 paper....naseb bek pkul 4 petang....huuuu
tapi ari khamis tu CB ada dua paper lagi...
KILLER PAPER pulak tu....uwaaaaaaaa.....

tapi tu boleh consider lagi...
tadi dapat SMS ni pulak...


Rehearseal mlm ini di DTC.Sila kumpul di Foyer jam 8.30mlm.pakaian half-formal.tq.


ouh...no !!!
memang rase macam nak tarik diri je...huhu...
tapi tak pe laa....pegi je tadi...
siap bawak buku lagi....
nak study la konon....
hahaha...

pape pun, setelah rehearsal tadi,nampaknye sume berjalan lancar....
walaupun diriku hanye berfungsi sebagai 'penepuk tangan tegar' sahaja besok tapi tetap bangga sebab turut serta dalam program bersejarah ni....chewaahhhh...ayat dah skema dh tuuu...

PM China kotttt....i tengok dye face to face esok okeyh...
sila jeles~


apeape pun....snapsnap dulu !
hahaha...sempat aje...




cik batu : semua orang diwajibkan pakai baju kebangsaan esok...wahhh...menarik !

I'm feeling lucky ^_^


GUYS ! i have something to share with u ols....heee
interesting n amazing !!
it was shared by one of my frens on facebook...
may be some of u had try this, but i just find out about this errr.....yesterday i guess....

okey,just follow these simple method....


Go to google homepage,then type one of these words...


Google sphere

Google gravity

Google reverse/mirror

Epic Google

Rainbow google

Google loco

Annoying Google

Google pacman


Then click "I'm feeling lucky"


Wait a few seconds,then see what happen..
Try okeyh!! ^^

hahaha...i tried n xjadi keje asek men mende ni....hadoy~
try sume words taw....it's fun !!






cik batu : err...first tyme entry lam bahase org puteh~ ^^

kedekut punye pasal ~

jam di dinding mnunjukkan pukul 4:21 a.m...

currently tengah study titas yang akan ditempuh pukul 8.30 a.m nanti...

ada lagi 4jam 9 minit..hahaha

okeyh,tetiba rase nak share ni...

my habit yang kedekut !


hahaha...nampak tak ape yang cik batu maksudkan ?

tak nampak ?? okeyh....
meh nak gitaw....

hmmm...di sebelah kanan tu namenye highlighter....hahaha
punye la banyak n macammacam kaler.....
tapi tengok kat buku ??
hanye digariskan dengan PENSEL !
ye...hanye pensel....

hahahaha...sbab CB kedekut....
nanti lepas exam da tak guna dah buku tu....
siasia je abeskan dakwat highlighter....
ades....
ada jugak manusia macam ni....
sabo je laaa....

pengajaran : jangan kedekut !!


cik batu : skali lagi,wish me luck !!

Monday, April 25, 2011

1st GIVEAWAY by HAJAR HASAN

hoho....macam dh lame xjoin giveaway....
erkk...ye ke ??
entah laa....hahahhaa

ari ni CB menerima kejutan elektrika #over sikit# apabila telah ditag oleh mr.syuxer yg encem tuk join GA ni...
name GA ni 1st GA by HAJAR Hasan...heee....
saje wt capital letter name HAJAR je...
sbab same dengan name sebenar cik batu....#opsss...kantoi#


heee....ni banner GA yang cantik n ceriaceria gitu....
sape mahu join sila klik on the spot di atas banner itu ye !

oleh kerana kena tag dua org, CB nak tag mereka...
1. Adah

heee....jemput join same ye !
hadiah sangat menarik... ^^




cik batu : duhai HAJAR Hasan,bagi la kembar name mu ini menang ye....ngeee~~

bertambah lagi...suke3 !!

YEAYYYYYYYYYYYYY !!!!!!!!!!!

ari ni cik batu suke sangat taw.....
korang taw tak kenapa ??
alaaa....kenapa dah taw....
ahhhh...tak kire...nak gtaw jugak....

heeee...
ermmm...sukenye.....
follower cik batu dah 200 taw !!
hik3....eksaited sangat....
minggu lepas baru dapat 100...
ari ni 200 plakk....wahhhh

semalam mase tengok 197 tu,rase xsabarsabar....
berdebardebar gitu...#over sikit#

tertunggutunggu sampai tertido...hahahaha
then,bangun pagi tadi tengok dah 200...
snapsnap sikit geng mencari batu permata neh...heee...


haaa....naseb bek sempat snap...
skarang nk memperkenalkan follower ke-200 cik batu...
name dye Nabila Huda tapi boley panggil Biela je...
tayang sikit header dye yang very cantek n gojes tuuu....


sangat nice,kan ??

biela ni sengaja taw....dye dah melawat CB sebelom tuu....
tapi sengaja xmo follow....
tunggu tuk jadi yang ke-200....
hak3....nakal btol....
jom terjah dye !!
klik banner di atas k...

dan tak lupe jugak kepada follower lain....
time kasih sudi follow dan terus support CB dalam berbelog....
tanpa korang sape la CB dalam dunia ni....chewahhhh....

okes,sekarang tengah mood ekstravaganza hepi dan sangat seswai kirenye Cb pegi study dengan penuh semangat !! hahahaha
esok start exam nok !!

okay....till next entry....daaa~


cik batu : jangan lupe doakan kejayaan CB...

ada benda nk bagitau ni~



1. erm,nk cakap sikit dekat awak..baca NO 5
2. Mmmmm...camane nak cakap ? baca je la NO 8
3. nak tahu erk ? ermmm , baca NO 9
4. huh, daripada pening baik bace NO 15
5. camane erk nak cakap...No 17 je k...
6. kite nak cakap sekarang tapi lebih baik baca NO 16
7. kite akan cakap tapi baca dulu NO 2
8. yang kita nak cakap ni simple je...tapi baca dulu NO 4 k ?
9. tak payah la berdebar macam tu..cuma baca jap NO 18
10. Blom lagi laa...baca NO 19 ye...
11. dah penat ke ? baca jap NO 13.
12. sebenarnye kite nak cakap kalau....(ahh...baca NO 3 laa..)
13. tinggal sikit je lagi...baca NO 20
14. argghhhh..penat neh...bace NO 1...
15. adush...pening dah ni...baca la NO 6...
16. laaa...masih tak faham lagi ke ? baca NO 12
17. adess....nak cakap ni...baca NO 7
18- kite ta tahu klu awk paham..tlg baca NO 10
19. Baca NO 11 dgn tenang ye..nanty awk akan tahu..
20- okex okex,skg kite ckp..bce NO 14, tp slow2 ja..




cik batu : i'm sorry ~~ ^^

Sunday, April 24, 2011

mengidam lagi ~

tadi tengah syoksyok study tibatiba rase lapar....
sbab CB tak makan tengah hari...
lepas tu,pk jap....
nak makan ape erk....
bila otak pk makanan,perut pn respon...

"kroncongkroncong"

respon perut sambil menyanyinyanyi....
hahahaa
dan bermulalah imaginasi di dalam kepala...
 
                 

mcD...KFC...nyum3..



meatball....wahhhh....


beshnyew kalau dapat makan sume tu...
tapi tengah sedap melayan imaginasi tu tetibe....

ZZZZZZZZZZzzzzzzzzZZzzzz....

termengidam nak makan benda ni...

 kek apollo ?? ape klasss ?? hahaha...
potong stim btol....

siyes...tetibe rase nak makan kek apollo sangatsangat....
dah lame tak makan...
 haisy...kalau dah namenye mengidam mesti yang pelikpelik aje dye nak...

hmmm...tapi konpius pulak skarang....
tengah search gamba tuk kek apollo tadi,tibetibe terbace yang kek apollo ni haram...

GULP !

betol ke ?? adush....
nampaknye kempunan lagi laa....huk3...
T.T

tak leh makan kek apollo,dapat kek ni pun jadi laaa...

agakagak sedap tak ?? HAHA



cik batu : asek mengidam je...aish... 

PINKY MOMMA..daku memang pelik skit!

woahhhh....
di hari ahad yg mulia + ari kedua terakhir study week ni sempat lagi CB join segmen...
hahaha...
saje gatal...xmo ketinggalan...
pukul 8 malam ni da tutp dah segmen ni yang ditaja oleh...


yes...the gojes sista...pinky momma ! haha
klik banner tuk join yeahh...


okes...skang mao kasi celita tentang kepelikan CB...
banyak nk cite ni...
sudisudikan bace la ye....


YANG PERTAMA

ini pixca buah pelam...


YES !! pasal pelam dan seangkatan dengannye...
senang cite asam dan bendabenda masam....
CB sangat tak suke makan ! haha...
pelik kan ? 
korang tengok gamba ni pun mesti dah selautan air liur meleleh kan kan ??
orang lain kalau tak makan pun sebab pantang....
tapi CB memang dari kecik tak makan mende ni...
even buah limau pun tak makan...
kalau kat hostel,dewan makan sediakan buah limau...
CB amik,tapi bagi kat kawan...heee


YANG KEDUA

pasal tido....heee

ouh...comel gile kucing ni tido...^^

tapi CB tak tido macam tu...hak3
CB suke tido mengerekot...
hmm...camane nk ckp erk....
CB tido lutut dirapatkan ke dada dan tangan peluk kaki...
hades...boleh bayang kan ?
haha...dengan badan cik batu yang kecik ni...
salu mase skolah dulu#sekolah asrama#
kawan cik batu selalu tak kejut cik batu bangun pagi...
dia cakap tak nampak pun CB atas katil..ingat dah bangun...
nak wat camane...tido cam ulat gonggok...
jadi kecik sangat sampai orang tak nampak...hadoy..


YANG KETIGA

ngengg...enggg...ngonngg...euuwww...
ini nyamuk comel....
haaaa....nak cakap pasal nyamuk ni...
ape yg peliknye ??
mase sekolah rendah dulu#kat asrama jugak#
cik batu dan ada lagi sorang kawan suka buru nyamuk !
hahaha..giler ke hape ...
kitorang buru nyamuk tau tak kenape ?
sebab nak tengok ati nyamuk...ades...
ape punye kepercayaan la budakbudak neh...

mase tu tak ingat dah sape cakap kt CB kite boleh tengok ati nyamuk dengan menggunakan lidi...
tangkap die idup-idup#jangan penyekkan#
pastu amik lidi cucuk tubuh dye dan tarik balik...
so,badan sie pun akan terbalik#yang dalam ke luar#
then boleh lah tengok segala ati limpa,jantung paruparu dan seangkatan dengannye...
hahaha...sape nk cuba boleh cuba ye...
tapi CB dah tangkap beriburibu ntah berjutajuta pun tak tau...
namun begitu experiment tak berjaye sebab mesti terpenyek nyamuk tu sebelom masenye...

heee...tu la rasenye benda terpelik pnah buat...
skang xbuat dh...malu !

ok,dah buat karangan panjang ni...soie ye momma...
kalau ikutkan ada lagi nak cite...
tapi tak pe la...
skang nak submit...hik3..
jangan gelak taw...


cik batu L tergelak sorangsorang...haha

dilantik jadi PM ?

wahhhhh....cb dilantik jadi PM ??
betolkah ?? hahaha
btol taw...caye tak caye tak ??
xcaye la tuuu...huk3

bagus laaa kalau tak caye...haha...
memang xbtol pun...

sebenarnye cb apply tuk jadi PM a.k.a Pembantu Mahasiswa....
heeee...
pagi tadi ada ujian untuk semua calon...

mak aihhh...soklan dye susah giler...
ada 100 soklan subjektif + 2 esei....
haaa,,,susah kan ?? haha...

biar betik ?
tapi tuu hiperbola jerk...hahaha
memang la 100 soklan subjektif...
tapi kena rate 1,2,3,4,5 je....
tentang personality test....
tang esei tu pulak kena tulis "ape sumbangan yg kita akan bg kalau jadi PM"
jawab 1 dalam b.melayu n 1 lagi b.inggeris...
tu yang sampai 2 esei...hak3...

hurm...korang mesti tak taw fungsi PM tu,kan ?
sebenarnye PM tu adalah para fasilitator yang handle time orientasi tu laa...
cb dah apply,tapi skarang still konpius...
btol ke nk jadi PM ?
nanti cuti 4 bulan woooo...
ada training tyme cuti tuu...rugi jugak...aish...

kenangan minggu haluansiswa...wooo..rmai giler nk kna handle !

camne pn tggu la result nanti....
xtaw lgi boleh jadi ke tak...
nant ada interview pulak minggu depan...

hmmm...xkisah la dapat ke tak...
apply pun sajesaje je...
ikut naseb la kan ??

pape pun,epi weekend ols !
cb kena sambung study lagiiiiiiiiiiiiiiii....
lusa exam kot !!
ok,BYE !



cik batu : kalau jadi Perdana Menteri kan besh...haha

Saturday, April 23, 2011

kawen | YESS !!

salam sume....
tak study ke ?? huhu...
macam la sume orang tengah study week macam cik batu...
uwaaa....study tapi tak masuk...
tensen !
Cik Batu ni tak leh kalau tensentensen...
pekena dadah baru layannn...
heee...
macammacam perangai la manusia ni kan...

haa...tajuk sal kawen,g mlalut mende len plak...
huuu...tu laaa...
kan dah kate CB tensen...

ok,skang nk cite...
mase syiok lepas tensen ngan dadah tu...
#sila klik pkataan dadah tuk keterangan lanjut#
pastu dapat complete mission...
then dia bagi pixca ni...santek !

 lepas tengok trus printscreen !

dan tibatiba tase nak KAWEN !!
yeayyy !!

beshnye kawen....
xyah nak peningpening kepale study...huk3

ok,taw...entry ni takde motif....
cb tensen...dengan result assessments yg xmemberangsangkan...
dan study tak masuk otak...huhu
tu je sebenarnye nak gtaw...
thanx sudi bace...



cik batu : wish me luck ols !





BEN ASHAARI CARI BLOG LAH !

klik banner tuk join~








nampaknye abang beng bersegmen lagi...dan cik batu berjoin lagi !
lalala....segmen ni tuk blogger yang follower bawah 1000 je taw...


ok,skarang nak ce cite macam mane cik batu boley terjebak dalam arena blog ni...hmmm...sebenarnye takde sape pun mempengaruhi cik batu untuk membuat blog...dari dulu memang bercitacita untuk memiliki sebuah blog...and everything yg ada dalam blog ni,CB explore sendiri...boleh bagi teguran kalau ada yang tak kena k..

mase pasum dulu,pernah sekali try buat blog,tapi tibatiba rase macam tak tahu nak tulis ape pulak... then,delete balik blog tu....lepas tu,sem lepas,buat lagi blog...tapi blog tu diprivatekan sebab kusabab #asyik musabab je# rase gatal nak buat macam diari gitu laa...lagipun cik batu jenis yang xboleh ceritakan masalah kat orang lain...sedikit sebanyak blog tu jadi tempat lepaskan perasaan...

kemudian,sebulan 6 hari yang lepas..#hahaha...ngadengade nk exact tyme# cik batu buat blog ni...mungkin jugak disebabkan melihat kecemerlangan rakanrakan cik batu seperti iqbalhakimi dan atok aiman dalam bidang ini,sedikit sebanyak mendorong cik batu untuk lebih serius dalam bidang ini...mereka berdua ni classmate cik batu mase kat pasum dulu..bolehkah dianggap sbagai sumber inspirasi ?? haha...sumber basi boley kot..

hmm...itu saja kisahnye...apeape pn,cik batu buat blog ni sekadar sukesuke dan memanfaatkan hobi cik batu yang suke blog walking even since xde blog lagi...sume isi kandungan dalam blog ini hanyelah pengalaman dan coretan berdasarkan ape yg berlaku di sekeliling cik batu..segala coretan adalah pendapat personal sematamata...maaf andai tersentuh sensitiviti manemane pihak..

time kasih sudi bazirkan mase membace disini~


cik batu : selamat berblog~

OMG ! | Grade for continuous assessment for Data Structure is out~

hamagad !
pagipagi bukak fesbuk then tgk kawan post ni kat FSKTM punye grup..
#FSKTM= Fakulti Sains Komputer dan Teknologi Maklumat#


Grade for continuous assessment (50%) for Data Structure is out. 
Check it out at Spectrum. (: 


GULP !
telan air liur, doa banyakbanyak lam ati....then bukak spectrum...huhu
click "Data Structure" pastu nampak

Grades for Continuous Assessments 

tutup mata n bace doa lagi...huk3....
takot...subjek paling susah ni....
5 jam kredit...50% pulak tu....

then.....
tadaaaaaa !!
 yang highlighted tu CB puny result...

uwaaa....dapat 2A tuk lab exercise tapi 2F tuk keduadua lab test !!
ini sangat gilerrrr....
meaning, CB blom besedia tuk sbarang test....
hamagad ! exam dh dekat....
dh la jadual exam 'tersusun' dengan jayanye...
hades...

nk g study n fokus...
chiao !!



cik batu : naseb bek keseluruhan B-.....huhu