^ ^

Monday, March 21, 2011

fAbulOUs flOrAL~

hah,kalau nk taw tajuk entry aku neh merupakan tema dinner Malam Anugerah Kinabalu fasa 2(MAK). bunyi cam besh je tema 2 kn ?? aku pn ase cm besh je... mmg eksaited laa nk pg dinner 2...tgk hah ni dye punye invitation kad~
mcm grand je kn ??
ni muka depan dye...

okes...motif aku wt post ni bkan nk cite sal tu...tp nk cite pasal naseb mlang yg mnimpa driku mlm ni..."ce cite ce cite"....aish ! rilek laa...nk cite la ni...hmm...al-kisahnye aku g dinner ni ngan rumate aku, kitorang same-same nek bas...kul 5 ptg dh kna kumpol..bas last gerak kul 5.30(kata AJK MAK)..so,aku decide la nk g awal so that bila kt sna nanti snang nk cri surau and so on sbab aku ngan dye lom pkai siap2 lg...kitorang just pkai bju dinner and tdung 'menyamar'.
ini la rumate saye tue~saye pggil dye jangjang
muka saye ngah eksaited~

haaa...ni tyme pkai tdung mnyamar..bru nek bas je neh...then,lam kul 5.30 baru bas gerak. mase tue agak bengang gak la sbab kitorang dh lame nek bas tue tp rupe2nye bas kitorang yg last gerak...ok,stakat tue tade pape lg...tiba kt trafic light dkat CM(Central Market),bas benti. aku lek je..biase laa lau bas benti kt trafic light merah,kn ??tp lame tggu xgerak2 jgak...trafic light dh bpe kali ijau merah balik dh...aku dh pnas pggung dh...risau tkut bju kdut lg...aish...tengok2 driver ngah pgang nset dye ckp ngan sape ntah..aku pk "driver ni sesat ke hape ?" then,tgk dye goyang-goyang kn gear....ghupe-ghupenye gear sekat...bas rosak...kna tggu bas len dtg amik...adoy mmg hangin satu badan la tyme tue...dh kul bpe dh...aku lom cyap ag...nk mekap lg...fasha dh tggu kt hotel nuh nk mekap aku...muka pn dh jdi cm ni hah...tgk ni...


korang nmpak x muka bengang + tension ni ??

tue dh dkat kul 7 mase tue...driver ckp nant ada bas len akan amik kitorang...ok laa...chill...tggu je...lame gilak tggu smpai la azan maghrib.mase tue ujan lbat kot...tba2 2,3 orang kt blakang aku berdiri..dorang ckp nk g surau kt CM tue...solat kt c2...nk tgu bas xtaw bila nk dtg..dh dkat sejam tggu pn xde khabar berita lg..then,aku ngan jangjang pn decide nk trun skali...naseb bek kitorang bwak pyung...trun la kitorang terkedek2 lari-lari anak pergi CM..naseb bek snang je cari surau...jangjang solat,aku trus tukar tdung coz aku ehem2...paham-paham lah..haha..sdang elok je aku n jangjang sempat tukar tdung then,ada orang kol salah sorang dpd ktorang ckp yg bas dh dtg...so,skali lg terkedek-kedek gi kjar bas...dlam hujan,ngan bju lawa-lawa,pkai high heel...naseb bek aku xjatuh kt c2...huhu...ok,then kitorang selamat laaa sampai kt Hotel Istana tmpat dinner tue..

sampai2 tue,aku g toilet dlu coz nk btulkn tdung yg pkai nk cpat td...seb bek fasha n pjot dtg tlg coz aku dh tension gile cm dh xleh nk wt ape...lpas dftar then msuk dwan...mak aih! satu keje lagi nk cri meja...dh la susun meja xikut nombor...berterabur..saje nk susahkn aku je..cari punye cari jumpe laa meja kitorang tue..aik ! aku rase dh lmbt dtg tp ade sorang je kt meja tue ? masuk aku n jangjang jdi 3 orang je laa..Dush ! lg aku rase tension..bapak la xbesh dinner cm ni,kn ? aku da stat nangis dh...huuu...xpenah nanges sbab mende cm ni...

muka lepas nages *sempat ag senyum..haha

ok,memang terbek ahh dinner kali ni,kn ? then,dlam kul 8.30 kot...mncul la lagi 4 org kt meja kitorang...rupenye ada lg yg lbih lmbat...hmmm tuhan xde la nk bg aku frust sgt sbenarnye...td meja sbelah dh sound dh "MERIAH giler meja korang " kate mereka. hmm...lpas tue aku rase majlis bjalan ngan lncar n tanpa msalah dh wlaupn ati n prasaan aku mmg dh xde mood giler2...dalam kpala aku mase tue nk mkn n blik cpat-cpat je...n mmg aku antra yg 1st blik jgak...xtahan lame2 kt c2...sakit ati tgk org len amik-amik gamba pkai lawa-lawa...aku ?? nk mekap pn xsmpat !


*ok,sgt pnat n xpuas ati sbenanye...sbab tue merepek pjg2...soie~

No comments: