^ ^

Wednesday, March 30, 2011

pEndirian~


ok,first of all lau korang fren ngan aku kt fb n penah stalk aku,korang mesti perasan aku tulis benda ni kn ??macammacam feedback aku dapat dpd bnda ni...dh lame aku tulis bnda ni sebenarnye tp memang laa aku xigt exact tarikh tu bile...yang aku ingat mase tu aku kt pasum lg..oleh sbab aku clash ngan last ex aku pn time tu,so aku assume bnda ni aku tulis bsempena ngan tarikh clash aku tu laa which is 30 Ogos 2009.tyme 31 Ogos tu org len celebrate kemerdekaan,aku lak celebrate kebebasan aku dari jerat kapel..tehee~~

aku tulis benda ni bukan sajesaje...bukan senang aku nk wt keputusan yg bakal effect the whole life idup aku ni...ni antara decision terbesar yg penah aku wt....for me,ini adalah suatu pengorbanan n perjuangan...n Alhamdulillah,dh setaun lebih n aku still stick pada PENDIRIAN aku yang satu ni...

tapi...beberapa ari yg lalu,one guy ni muncul lam idup aku...and he just senangsenang nk aku kapel ngan die...bru jumpe skali trus nk declare...mane aku nk buang pegangan yang aku pertahankan selama ni ??just bcos dye nk kapel ngan aku...before ni pn ada jgak yg ckap cm tu tp bila aku gtaw aku unye pegangan ni,ok dorang paham...ada yg sanggup tggu n macammacam lagi...yang tu mmg aku sangatsangat appreciate bcos they do respect me n my prinsip..but this guy,dye sangat mendesak n nk jawapan segera...aku taw niat dye bek n ikhlas tp this is about principal of life...even aku dh ckap mcm tu pn still nk aku pk balik...

buat awak,saye mintak maaf sbab terpksa kecewakan awak...awak boley bg macammacam alasan n so do i...kite ada alasan masingmasing n sorry to say,saye xkan ubah PENDIRIAN saye yang saye pegang selama setaun lebih ni...selagi saye rase saye xwt something yg salah,saye ttap xkan ubah jawapan saye...saye arap awak paham suatu ari nanti...kalau awak rase saye salah,then PROVE me dat i'm wrong...

saye taw saye ni sorang yg xbrape tetap pendirian n mudah goyah imannye...as long as saye berpegang pada pendirian ini,skang saye leh anggap awak just sebagai dugaan atau ujian dri tuhan yg nk mnguji sejauh mane kesungguhan saye...thanx awak sbab hadir dalam idup saye walaupn saye kecewakan awak...lau ada jodoh kite xkn ke mana jugak nant...tuhan itu dah merancang segalanye...n thanx jgak sbab wt saye makin BERPEGANG TEGUH pada pendirian saye ini...

saye doakan awak jumpe kebahagiaan yg awak cri...
~wasssalam~

pOkai !!

saye pokai gile skang..

*SEKIAN*

Tuesday, March 29, 2011

fEstaka~

FESTAKA ataupn name pnuhnye Festival Tari Kanak-Kanak anjuran KK8 telah diadakan pada sabtu,27 Mac 2011...cehh...macam formal je starting...haha...actually macam dh lambat sebenarnye lau aku nk cite sal festaka ni...dat's why aku xnk cute...heeee...

Main point aku sbenarnye aku nk cite sal seorang mak cik ni yang aku jumpe mase majlis tu..aku jadi usherer tuk festaka sabtu ari tu...tu pun sbab aku ganti hazirah yang ada latihan SUKMA...at first aku xnk,then bila fikir balik,bila lagi aku nk try merasa jadi usherer kn ??haha...agipun ari tu ada sorang foreigner guy ajak aku kuar...aku xmo kuar ngan dye,so aku kna cari lasan tuk bzkan diri...hik3..memang sangat kukuh laa alasan aku,kn2 ??eh..dh melalut plak...ok,berbalik pade cite m.cik td...

aku jumpe m.cik tu mase aku duk kat pintu auditorium KPS tu...m.cik tu nk masuk,so aku bg la laluan..tiba2,dye xjadi lalu then,berenti pandang aku atas bawah...ok,berikut perbualan aku ngan m.cik tu...



m.cik : eh,awak ni peserta ke student U ??(ngan muka plik...)

aku    : saye student U laa...(sambil tersengih n muka pelik jgak)



m.cik : laaahhhh...await kecik sangat ??saye rase yang masuk btanding ni ada lagi besar dpda awak...hahahaha(m.cik tue gelak2 macam xpenah tgk orang mcm aku)


aku    : (tersengih cam kerang busuk sambil gelak2 jugak..)


m.cik : awak ni first year ke second year ??


aku    : saye first year...


m.cik : owh...means nineteen la kn ??


aku    : a'ahh...taun ni twenty laaa....(teragak2 nk jwab...sblom xpenah nk ngaku umo 20...haha)


m.cik : hahahahahaha....mesti kt skolah awak ni antara yang pling kecik ni ??


aku    : ehhhhh...ada lg yang kecik..(spontan je jawab...sifat aku yg xmao kalah tu tertonjol)


m.cik : hahahahahahaha(dye mmg suke gelak kot )


heee...then abaikan perbualan kami yg selepas tue...


ok,skang aku nk tanye korang...korang tgk aku ni kcik sgt ke ??errr...aku rase aku normal je..kan2??mase jadi usherer tue aku pakai baju ni...ada yang kate nasyid,nyanyi,menari n so on..haha

ni la barisan usherer....yang paling kiri tue aku..

*aku xkecik kan2 ??plizzz cakap x....heeee~~

Monday, March 28, 2011

kejE tyme boring~ (=

ok,aku nk cite ape yang aku wt bile boring lam klas...*tyme lecturer ngajar...haha
hmm...sblom tue nk tanye,korang wt pe erk lau boring??ok,aku taw...mesti korang...

-tido
-berbual-bual
-online(bg yang bwak lappy)*aku salu wt !
-pegi toilet
-kuar g makan...*aku salu wt gak..haha
-makan...
-kacau-kacau orang sbelah...
-melukis...
-menconteng
-men bingo

n macam2 lg laa...kn??hahaha...ari ni aku nk share ape yang aku wt ngan kawan-kawan aku yg sengal beberapa ari yang lalu...hahaha...tengok ni...

wakaka...korang penah men x ??

hahahaha...xsangka kitorang leh men benda ni ag tyme2 umo cm ni...tp i'ts fun !! memang xtaw laa lecturer ajar ape ari tue....huhu

*soie lecturer...kami memang nakal~

Thursday, March 24, 2011

pengajAran ari ni~

Pasangan kita tidak datang kerana kecantikan, kepintaran ataupun kekayaan. Tetapi Allah yang menggerakkan. Cinta sejati tidak perlu diucapkan, kerana cinta sejati akan berbicara tentang dirinya sendiri. Simpanlah ungkapan cinta dan derap hati rapat-rapat, Allah akan menjawabnya dengan lebih indah di saat yang tepat..InsyaAllah..


ok ja...tetapkan ati and yakin padaNYA~
smileee...(=

Wednesday, March 23, 2011

cik bAtu ni sapE erk ??

hmmm..mesti ada yg tertanye-tanye kan ??hee...kali ni saye nk knalkan dri saye..hmm...nak cakap ape erk ?? ok,name diberi oleh mak ayah saya adalah Siti hajar binti Mohamad Winn..tp kna pe cik batu ??eh,korang ni xblaja bahasa arab ??owh...okok...hajar tue dalam bhasa arab,bile translate maksudnye batu...OOoo,tp knape plak kt fb AjawInn ratnakaEw ??haa...rmai gak kawan-kawan yg tanye tue..ok,ajawinn tue name saye la kn...kawan-kawan pggil saye aja...winn tue name ayah saye...tang Ratnakaew tue plak saye saje2 je letak...actually tue last name ayah saye sblom beliau msuk islam..ayah saye warganegara Thai,...hee...

ok,ape lg yg nk taw sal saye..?aish..orang kate kite xleh describe diri sendiri...orang len lebih tahu kite ni macamane...saye mmg xtaw nk describe dri saye...ok,anda pnah tgok status ni x kt fesbuk ??

Inbox me any number between 1 and 100 and I'll make my status your number and what I think about you. Fun thing is, only you and me know what your number is. I dare you to post this as your status.

haa...bila kawan-kawan dh post mcm ni,saye pun send la number kat dorang...nk taw jgak ape pndangan orang kt kite,kn2?? saye sengaje bg number yg berbeza-beza bg mengelakkan pembocoran identiti...hik3..ok,ni yg dorang describe saye...

6
hitam manis orgnya, selalu ketawa2 ni, pastu boleh mingle ngn geng2 aku, semua ok la... haha..pandai plak t, adoiii.. terbaik ar .. ape ape pun, keep up your great smile and your social life, nnt aku lawat kau nnt hehe
chow
-anas farhan(skulmate saye)

29 : byk sgguh nk describe pasal anda!haha..mulo2 jupo maso orientasi pasum..group sblah!padahal bru 1st time knal tp rapt po knal yak kecik!syg gilo bdok nieh sbb yo kokse kokdam..haha..brehi bena munoh bahaso..pas2 byak mengajar sy utk sntiase bergelak tawe..dlm keadaan sdeh gano pom,g jupo demo beta jah sdeh,pah2 ngila ola..huhu..meme tolol..ingt lagi brehi wt kejo gilo samo2..btw,sy sayg anda sgt99!
-lin(beshfren saye kt pasum)

66 : hak3!! ore klate tush! ak rse rapat ngan ko bler kter maen kayak smer2~ hak3!! suko wak lawok dier nie~ :D msti kuat sabar sbb ko than dgn si Lion tue~ hahaha! hepie clalu yerp~ :)
-mijah(pasummate)

69-ore suke saem nge dyo!!!sempoiii abesh!memg best larh..mule2 i nmpk u kat tutor.tok berani nok tgur sbb nampk u macm tanak kawn ngan i ja.ahaha.bile da cakp2,sukeeeenye!sbb u pom ore kelatee..ore suke tgok style dyo.can go on with people.paling ore suke,time kimia.meme suko larh kene potong2 markah ni.ahaha.
kalu kat lab physics,se...ro nok gelak gak,cari la org yg bernombor 69 ni.konpem tak kering gusi!ahaha. 
-efa(classmate tyme pasum)

si 46..haa,,ko mmg slumber..brani wt pe je kt skola dlu..haha..tuan nye kecil2 comel2..perghh....tp pndai xmnahan..result slalu nk gempk je.huhu..pnggil ak nusya.tu ak ingt..pastu g kem addmath gapo tau kt skolah together2...ingt dop??..msti dop kea..huhu.haha.sir **** bleh tnyo mung ak bdk skoloh mane,...ceytttttt..haha.rndu r weyh time skolah dlu..
-nusya(skulmate)

5683~~xsilap ak minah ni 1 group ngn ak mse orientasi, mla2 xdela la rpt sgt. ak mula rpt ngn dia mse f4 tu pun dia gedix nk tkr klas sma ngn ak. n den smpai la skun ak rpat ngn dia. she is my best2 girlfren, ak pun xsgka leh rpt gila2 ngn dia smpai sumer bnda kteorg kongsi tmsukla y private2. minah ni da mcm kksih glap ak da. hahaha..(mmpos lau awek ak baca!)..epi dpt bestfren cam kamu=)
-yibet(skulmate)

296:hey,knal tyme pasum sbb clasmate kpd jran blik ak,nmpk cm pndiam,skali gler2 upenye,ahaha,kakak ko prnah cll ak kot nk cri kaw,nmpk sgt ko still save no ak kn,ahaha,tp skunk dh xley jmpe dh sbb ko dok kt gunung kinabalu,haha~~
-farah(pasummate)

5683-first skali bdk ni kurus orgnye.sme2 pasum tp kenal mse kt degree sbb dlu pasum rmai sgt studentny.mse dlm lecture degree ni slalu kepit je dgn kwn baik die tu.hehe.bile lepak same2,mmg budak ni gila2 orgnya.sgt tinggi IMIGINATION beliau ye.haha.my baby neh!!nti hrp kite same2 grad lg 3thn k!!lap u too la baby.muah2! :D
-fasha(pasummate + coursemate)

659-start knl 2ta0n lps,sb sm2 duk dpn kt lm lecture..
then,asal negeri sm..sng nk approach dy sb dy ni bnyk ckp..SANGAT!!
hahaha..okla,frenly..orgnye kecik je..
emm,org kecik2 ni mmg bnyk ckp eh?hehehe
btw,nice 2 knw u :))
-sarah(pasummate)

456~ humph. schoolmate nih, pasummate, NOW UMmate! haha. awek paling sempoi penah aku kenal. 1st time jumpa form1. 7 januari 2004 di Smach. aku nampak die, taktau time tu die nampak aku ke tak.. HAHA. f1 tak sosial sangat. naek f4 baru sosial. sbb aku slalu g kelas mung.. HAHA.. lepak ngn mcNA.. pandai addmath.. Kt Pasum lagi lah.. lepak d tasek kk12.. first time makan DOMINO pizza in my life kat tasek KK12.
-ikhwan

456 - so far aku boleh get long dengan kau. kau mcm comel je buat muka mcm tuh. haha. and suka sangat gelarkan diri sendiri abang. padahal tak sedar diri tuh perempuan. isk isk. ;) ♥
~izzati shawal(coursemate)


ok,tue je...heee...so,anda rase dh knal saye ?? :)

Tuesday, March 22, 2011

bajEt MAK 10/11

ok,nak ckap pasal bajet dinner aku yg sgt gempak ! haha..korang kalau dinner mesti vogue gile kn ?? sume nk lawa kn ??aku pn same..tp dalam keadan ekonomi yang gawat ni,aku terpaksa berjimat cermat..ok,skang saksikan penjimatan tehebat aku neh~

click tuk besarkan~

ape komen anda ??saye masih bergaya,kn3 ??heee~~


*info tambahan~tema fasa 1: football fantasy
                         tema fasa 2: fabulous floral

Monday, March 21, 2011

fAbulOUs flOrAL~

hah,kalau nk taw tajuk entry aku neh merupakan tema dinner Malam Anugerah Kinabalu fasa 2(MAK). bunyi cam besh je tema 2 kn ?? aku pn ase cm besh je... mmg eksaited laa nk pg dinner 2...tgk hah ni dye punye invitation kad~
mcm grand je kn ??
ni muka depan dye...

okes...motif aku wt post ni bkan nk cite sal tu...tp nk cite pasal naseb mlang yg mnimpa driku mlm ni..."ce cite ce cite"....aish ! rilek laa...nk cite la ni...hmm...al-kisahnye aku g dinner ni ngan rumate aku, kitorang same-same nek bas...kul 5 ptg dh kna kumpol..bas last gerak kul 5.30(kata AJK MAK)..so,aku decide la nk g awal so that bila kt sna nanti snang nk cri surau and so on sbab aku ngan dye lom pkai siap2 lg...kitorang just pkai bju dinner and tdung 'menyamar'.
ini la rumate saye tue~saye pggil dye jangjang
muka saye ngah eksaited~

haaa...ni tyme pkai tdung mnyamar..bru nek bas je neh...then,lam kul 5.30 baru bas gerak. mase tue agak bengang gak la sbab kitorang dh lame nek bas tue tp rupe2nye bas kitorang yg last gerak...ok,stakat tue tade pape lg...tiba kt trafic light dkat CM(Central Market),bas benti. aku lek je..biase laa lau bas benti kt trafic light merah,kn ??tp lame tggu xgerak2 jgak...trafic light dh bpe kali ijau merah balik dh...aku dh pnas pggung dh...risau tkut bju kdut lg...aish...tengok2 driver ngah pgang nset dye ckp ngan sape ntah..aku pk "driver ni sesat ke hape ?" then,tgk dye goyang-goyang kn gear....ghupe-ghupenye gear sekat...bas rosak...kna tggu bas len dtg amik...adoy mmg hangin satu badan la tyme tue...dh kul bpe dh...aku lom cyap ag...nk mekap lg...fasha dh tggu kt hotel nuh nk mekap aku...muka pn dh jdi cm ni hah...tgk ni...


korang nmpak x muka bengang + tension ni ??

tue dh dkat kul 7 mase tue...driver ckp nant ada bas len akan amik kitorang...ok laa...chill...tggu je...lame gilak tggu smpai la azan maghrib.mase tue ujan lbat kot...tba2 2,3 orang kt blakang aku berdiri..dorang ckp nk g surau kt CM tue...solat kt c2...nk tgu bas xtaw bila nk dtg..dh dkat sejam tggu pn xde khabar berita lg..then,aku ngan jangjang pn decide nk trun skali...naseb bek kitorang bwak pyung...trun la kitorang terkedek2 lari-lari anak pergi CM..naseb bek snang je cari surau...jangjang solat,aku trus tukar tdung coz aku ehem2...paham-paham lah..haha..sdang elok je aku n jangjang sempat tukar tdung then,ada orang kol salah sorang dpd ktorang ckp yg bas dh dtg...so,skali lg terkedek-kedek gi kjar bas...dlam hujan,ngan bju lawa-lawa,pkai high heel...naseb bek aku xjatuh kt c2...huhu...ok,then kitorang selamat laaa sampai kt Hotel Istana tmpat dinner tue..

sampai2 tue,aku g toilet dlu coz nk btulkn tdung yg pkai nk cpat td...seb bek fasha n pjot dtg tlg coz aku dh tension gile cm dh xleh nk wt ape...lpas dftar then msuk dwan...mak aih! satu keje lagi nk cri meja...dh la susun meja xikut nombor...berterabur..saje nk susahkn aku je..cari punye cari jumpe laa meja kitorang tue..aik ! aku rase dh lmbt dtg tp ade sorang je kt meja tue ? masuk aku n jangjang jdi 3 orang je laa..Dush ! lg aku rase tension..bapak la xbesh dinner cm ni,kn ? aku da stat nangis dh...huuu...xpenah nanges sbab mende cm ni...

muka lepas nages *sempat ag senyum..haha

ok,memang terbek ahh dinner kali ni,kn ? then,dlam kul 8.30 kot...mncul la lagi 4 org kt meja kitorang...rupenye ada lg yg lbih lmbat...hmmm tuhan xde la nk bg aku frust sgt sbenarnye...td meja sbelah dh sound dh "MERIAH giler meja korang " kate mereka. hmm...lpas tue aku rase majlis bjalan ngan lncar n tanpa msalah dh wlaupn ati n prasaan aku mmg dh xde mood giler2...dalam kpala aku mase tue nk mkn n blik cpat-cpat je...n mmg aku antra yg 1st blik jgak...xtahan lame2 kt c2...sakit ati tgk org len amik-amik gamba pkai lawa-lawa...aku ?? nk mekap pn xsmpat !


*ok,sgt pnat n xpuas ati sbenanye...sbab tue merepek pjg2...soie~

Thursday, March 17, 2011

bakat terpendam ??


kenape bakat terpendam ??hmmm...mgkin sbab aku xasah bakat aku lam bidang ni kot...bakat ape erk ??
bakat melukis ! heee~~
aku stat blaja lukis potret ni mase form1 lau xclap...lam klas seni...lpas 2 aku jdi suke giler lukis bnda ni wlaupn jrang2 wt...muke first yg aku lukis adalah Hetty Sarlene...sbab mase 2 madame fauziah(ckgu seni + ckgu bahasa perancis aku) suh cri gamba kt newspaper...aku lak tjumpe gamba dye yg nmpak bsar n snang nk lukis g2...
then aku lukis laa...gamba 2 ada kt umah...nant aku tnjuk k...1st tyme lukis dpt A..mmg ar sonok...


pas2 lame gak ar aku xmelukis potret ni sampai la mase aku form 4..mase 2 ada pertndinagn melukis potret smpena kmerdekaan..tba2 aku rase nk lukis balik...then,aku pn lukis la gamba pak lah...saje je anta pnyertaan...aku xyakin lgsung boley mnang so aku anta gna name kawan aku,Amalina izahan...tengok2 aku dpat no.1 beb,no. 1 !!haha...suke giler !geram nk pg amik hadiah sdiri time 2...tp malu la kn,sbab dye umum name org len..2 laa,...pndai sangat...tp seb bek kwan aku 2 bg hadiah 2 kt aku...

then setelah beberapa tahun,ari 2 aku melukis lg...al-kisahny terjadi apabila lappy aku rosak...pg anta servis sminggu bru cyap...mmg aku boring giler la kn...tba2 aku rase nk melukis tuk mghilangkn keboringan 2...n tadaaa!!! inilah hasilny...
haha...ada x org len yg lukis gamba diri sendiri??

memang dh lame giler xlukis n mmg truk lukisan ni...tmbah2 part mata ngan mulut 2...siyes aku xigt camane nk buat...lau dlu,kt c2 la aku pling terer lukis...adoy...xkisah laa...pas2 ni karya kedua aku....
kjap je aku lukis ni..xsmpat nk touch up~
ni gamba yg asal...ok je kn ??haha

aku lukis gamba fara sbab dye dh nk g jepun...xtaw bila leh jumpa dye lg...2 je yg mampu aku bg kt dye...ari 2 aku igt nk bli something sempena birthday dye,tp siyes aku pokai giler tyme 2...huhu..xkisah laa...aku taw dye hargai ape yg aku buat...wlaupn dye mrah sbab aku terlupa lukis taik lalat dye yg mahal 2...soie la syg...hmm...btw,arap2 mu leh fly ke jepun ngan slamat mggu dpan n slamat jugak tyme blaja kt sane nant...gonna mish ue damn much !