^ ^

Sunday, December 18, 2011

Konsert Fenomena 30 Tahun Search

oyeahhhhh....
dua hari lepas saya menang sepasang tiket untuk ke konsert fenomena 30 Tahun SEARCH from Advertlets.


credit to bro framestone yg tolong sampaikan tiket...hehe

saya pegi konsert tu with my fren,asyraf...
the konsert was AWESOME...
best giler...
andd SEARCH was seriously sh*t TERBAIK gilerrr...

even aku xtaw banyak lagu search...haha *wat malu je* tapi still enjoy kat konsert tuuu...
sangat puas hati...
and i got this shirt...luv it !



seriously berbaloi-baloi pegi konsert ni...
and worth for my first experience pegi konsert...hek3




cik batu : kalau ada kontest tuk tiket pape lagi,do inform me,ok ?

Thursday, December 8, 2011

Wednesday, December 7, 2011

Tuesday, December 6, 2011

Monday, December 5, 2011

appreciate yourself ~

dalam dunia ni kalau boleh kita nak orang hargai kita..
tahu apa yang kita korbankan untuk melakukan sesuatu untuk mereka...
atleast, xpandang kita sebelah mata..

tapi bukan senang orang nak nampak benda baik dalam diri kita...
kalau benda x elok tu cepat je nampak..
apa pun...
kita tak boleh berharap terlalu tinggi terhadap orang lain..

apa yang paling kita mampu buat ialah...


hargai diri sendiri sebelum orang lain...
insyAllah kita akan jumpa apa yang kita cari...

cik batu : senyumlah...biar orang xtahu ape yg kita rasa, tapi org nampak apa yg kita kongsi ~

Wednesday, November 30, 2011

bila keganasan berlaku

bila keganasan berlaku...
inilah jadinya...



wire headphone ku terputus...sobs.
ganas sangat...HAHA..
macam mane laa bleh tertarik sampai macam tu..
naseb bek yg tu cable tuk mic..
and naseb bek headphone dapat free..
dan masih boleh digunakan lagi..
ish...


cik batu: perlu berhati-hati dalam sume benda..even benda macam ni je..hehe

Monday, November 28, 2011

Lirik Lagu Adira ~ Lara Lagi (OST Ombak Rindu)


hanya sampai di sini saja
kisah cinta kita berdua
tiada daya selamanya
terhenti disini 

biarku pujuk hati ini
merawat rinduku sendiri
setelah aku kau lukai
sedangkan kau tahu 

*kasih aku hanyalah untukmu
tiada lain dalam diriku
takkan berubah walau dipisah laut biru
cinta aku hanyalah untukmu
tak pernah goyah tak pernah jemu
takkan terpadam dalam hatiku yang milikmu
percayalah

mungkin sudah suratan kita
terpisah sebegini saja
pasti di suatu hari nanti
kujejak bahagia




cik batu: cari lirik lagu ni tapi xjumpe...so,tulis sendiri...hehe

Tiada Mukaku lagi ~

Header baru...
tiada lagi mukaku yang dulu...


muka yang penuh kasih sayang ni...haha..(sebab ada love kat bibir tu..)
DAN
tiada lagi ~dunieku bukan duniemu~
skarang sudah menjadi
~hati batu kepala batu~
 walau ape pun perubahan...
ini tetap blog cik batu..
ahaks !


carilah keikhlasan itu..
dan berlaku ikhlaslah dalam setiap perbuatan ~


cik batu : Cinta mampu melunakkan besi, menghancurkan batu, membangkitkan yang mati dan meniupkan kehidupan padanya serta membuat budak menjadi pemimpin. Renung-renungkan ~

Tuesday, November 22, 2011

Tiket FREEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!



Auww auww...excitednye boleh dapat tiket free...tiket ape?
tiket konsert !


Konsert Moovment 2011  Bersama Far East Movement Dan DJ Earworm


Kalau korang nak taw, pada 3 Disember 2011 ini akan di adakan konsert Moovment 2011 di Indoor Arena, Bukit Kiara Equestrian Park.

Artis yang akan menjayakan konsert ini adalah Far East Movemont [yang bawa lagu Like A G6 dan Rocketeer] dan juga DJ Earworm.

Konsert ini di bawa khas oleh Universal Music Malaysia dan Marctensia Conserts bersama-sama dengan TuneTalk Mobile Prepaid.

Ia juga akan dimeriahkan lagi oleh DJ Crystal dan DJ Junior dari Taiwan. Tidak lupa juga dari Malaysia iaitu DJ Ken dan jakeman.


wahhhh...best tuuuuu...
jom laaaa ikut !
maklumat seperti di bawah..

Tarikh: 3 Disember 2011 (Sabtu)
Masa: 8.00pm – 2.00am
Tempat: Indoor Arena, Bukit Kiara Equestrian Park

Harga Tiket: RM103 (Rock Zone) dan RM203 (Pit Zone)
*Harga termasuk tax RM3 dari AirAsiaRedTix
** Remaja bawah 18 tahun tidak di benarkan

Kaunter tiket AirAsia RedTix

* Tiket hanya dikeluarkan pada 26 Oktober 2011 ke atas.

Victoria Music Centre
1) Sungei Wang (TEL: 03 - 2148 7208 & 03 - 2142 0661)
2) Amcorp Mall (TEL: 03 - 7956 0592)
3) Tropicana City Mall (TEL: 03 - 7722 2955)
4) Bangsar Shopping Centre (TEL: 03 - 2093 1093)

Rock Corner
1) The Gardens Mall (TEL: 03 - 2284 4893)
2) Mid Valley Megamall (TEL: 03 - 2284 1423)
3) KLCC (TEL: 03 - 2161 9417)
4) Subang Parade (TEL: 03 - 5636 9520)
5) The Curve (TEL: 03 - 7729 6313)
6) One Utama (TEL: 03 - 7725 5667)

Untuk pembelian secara online, layari: www.AirAsiaRedTix.com/Events/Moovment atau hubungi 03-8775 4666 untuk maklumat lanjut tiket.

Untuk maklumat lanjut mengenai MOOVMENT 2011, sila hubungi:-
- Marctensia Concerts at 03-2092 1199 or log on to www.marctensia.com
- Universal Music Malaysia at 03-7958 7433 or log on to www.universalmusic.com.my


hari Sabtu..memang dah cantik sangat laa... sape nak pegi jom ! cara nak dapatkan tiket free rujuk sini.. hehe..
dan jangan lupa komen..
Saya ingin dapatkan sepasang tiket percuma bernilai RM2++ dari Bro Framestone & Universal Music Malaysia jugak!


cik batu : kalau dapat best ni.. jangan lupa like page Universal Music Malaysia k !

Monday, September 26, 2011

The Importance Of Breakfast

Salam readers ! lamenye saye tak post entry,kan ?? banyak problem sebenarnye..tak pe laa...lain kali cite...ari ni saje nak tulis pasal ni since saye akan menghadapi oral speaking. Mungkin pada kelas ari ni atau lain kali...huhu...ini sekadar latihan dan saye manfaatkannye dengan menulis ke dalam blog...
kalau rajin sila la bace and komen,ok.


**********

Assalamualaikum and a very good morning to lecturer and friends. My name is Siti Hajar binti Mohamad Winn. Today, I want to talk about "The Importance of Breakfast".

I know that many of us not taking breakfast today,right ? Have you ?? There are many excuse that we created for no eating breakfast. Some of us will say we have no time for it. May be some others will say not hungry in the morning. And, for all I know, many would say eating breakfast might gain weight. Actually, eating breakfast help you reach and maintain your healthy weight. When you eat breakfast, your appetite will satisfied longer. There is also excuse that saying we don't like breakfast food. But actually, we don't need to eat traditional breakfast food for our breakfast. I mean, we can eat anything such as fruits or reheated leftover food.

For your information, by creating those excuse for not eating breakfast, you are actually missing many great benefits. This is because breakfast provides us many benefits. As for sure, by eating breakfast we are starting off our day with better nutrition. Breakfast is the first chance our body has to refuel its blood glucose level or blood sugar after 8-12 hour without meal or snack. Glucose is very important to our body because it is essential to brain. Glucose also the main source of energy to our body.

When we have enough glucose in our body, of course we will get lower chance to chronic disease. We also can increase longevity and better health, boost our energy, increase our attention span and heightens our sense of well-being.

" A good breakfast is one that provides at least one third of the day's calories".


The effects of skipped breakfast are short attention span, lack of alertness, longer reaction time, low blood sugar and lastly will decreased your work productivity.

My suggestion, eat one or two servings of fresh fruits every morning for at least three weeks. Eat as many kind as you can find. If you really don't like traditional breakfast food, then eat something you like such as cheese pizzas or orange juice. Trust me, ONCE YOU GET INTO HABIT OF EATING BREAKFAST, YOU MAY FEEL HUNGRY IN THE MORNING. Try it !

That's all from me. Thank you.

*********

agak-agak ok tak ?? uwaaa...takutnyee...harap-harap tak kena present lagi ari ni...uhuh...xmao2....



cik batu : darah gemuruhku datang lagi..

Saturday, July 2, 2011

godek-godek tyme bosan

hye ols !
rindu nk post entry...dah lame tak post....heee

ni nak share aktiviti time bosan...
haha...takde cite len...
asek-asek aktiviti tyme bosan je..

hmm...actually dah lame nak blajar wat mende alah ni tapi baru skarang berpeluang...
nak buat ape ??
buat header !! heee

tapi ni first tyme buat,so kite pelan-pelan kayuh laa kan ??
heee...
jom layan....ZASSSSS



first trial....cam tak puas ati...



second trial....hmmmm...simple and nice !
tapi tuannye lebih suke yg first pulokk...


kodek-kodek,then jadi camni....
tuan dye suke dahhh...haha
ok lettew..

jemput la dtg kat belog beliau...
saye wat header tuuu....ahakz !

dah lame ada photoshop lam lappy tapi dibiarkan jadi pekasam je...
yang ni plak diedit pakai GIMP and Photoscape...
hahaha...nanti-nanti laa kodek Photoshop tuu....
complicated sangat...malas !

ape-ape pun,hasil kerja saye mesti mlambangkan identiti saye....
simple n nice....
opppsss....terperasan pulokkk...haha



cik batu : berjaya jugak buat header transparent...slama ni mlas nk pk...haha

Monday, June 13, 2011

first tyme always a mess

bila cuti aje mesti macam2 nk buat,kn ??
saye pun same laaa...heee

ari tu,belajar wat kek coklat !


nyum nyum nyum....
nampak sedap je,kan ??
macam moist chocolate cake...hik3...
tapi yg ni xmoist pun...

fuhhh...xsangka jadi jugak buat kek....
walaupun rupe dye cume macam ni...


heee...biasa laaa....
kate first time...
rase dye pun not bad laa....
sedap,just texture yg xberapa nk elok...hak3

kali ni xmo share resipi ahh....
xlayak nk jadi chef tuk yg ni...
lagipun belambak lagi kat tempat lain...google jerk !


cik batu : nanti second time buat mesti jadi !!

Sunday, June 12, 2011

sagun oh sagun


sagun ? ape tuuu ??
haaaa...orang zaman sekarang mesti dah tak kenal sagun,kan ??
ia sejenis makanan tradisional...
macam ni rupenye...


comell aje,kan ??
mase kecik-kecik dulu pemes makanan ni...
skarang dah jarang dijual...

mase cuti ari tu,mak buat benda ni untuk kakak ipar...
tetibe dye mengidam pulakk...haha
kebetulan saye ada kat umah saye tolong laa mak buat...
baru taw rupenye senang je wat mende ni....

yang penting,mula-mula sekali buat sarung dye dulu..


ni yang mak buat....
guna kertas A4 dan kertas wau je...heee
untuk bagi saiz dye same lak,gulungkan kertas pada kayu bulat sebelum digamkan....

dah siap buat sarung,then mula laa buat sagun !
okeyh,meh chef batu nak share sikit...

RAMUAN :
1. tepung beras
2. kelapa parut
3.garam
4.gula(halus)

CARA-CARA :
1. gorengkan kelapa parut sehingga bertukar warna..
2. kisarkan kelapa parut yg sudah siap digoreng sehingga halus.
3. gorengkan tepung beras sehingga berwarna sedikit keperangan....
4.masukkan kelapa yg sudah dikisar tadi dan goreng sehingga rata...
5.masukkan juga gula halus dan garam secukup rasa..
6.gaul dan goreng sehingga masak..

then,siappppppp !!!!!
wahhh...senang gilakk,kn ??
bila dah siap tepungnya,perlu diisi ke dalam sarung,kan ??
jom isi !


haaa...ni teknik orang dulu-dulu isi sagun ke dalam sarung...
gunakan hujung sudu !
kan lubang sarung tu kecik je....
kalau sekarang may be ada cara lain kot...xtaw plak...haha

okes,itu aje yg cik batu nak share ari ni....
selamat mencuba !


cik batu : ape salahnye makan makanan tradisional sekali sekala ^^

Saturday, June 11, 2011

sausage chocolate toast

#thisismy100th post





ini adalah french toast..


ini pulak prawn on toast....

pic2 di atas didapati setelah melakukan google search...
haha...thanx uncle google....

tapi saye xnk cite pasal mende2 di atas...

ni resepi yg saye reka pada mase cuti yg lalu....
saye beri name sausage chocolate toast....
ngeee...cam sedap je bunyinye... memang sedap punnn...


ouch...rupe tak menarik...haha
yg penting sedap,kan kan ??

ini resepinye...hek hek....
dah macam chef pulak....

ok,meh sini chef batu nak ajarkan...

BAHAN-BAHAN :
1. telur
2. chocolate cair
3. roti sandwich
4. sosej
5.garam
6. penambah perisa yg sesuke ati

CARA-CARA :
1. pecahkan telur ke dalam mangkuk dan kacau kan...
2. masukkan coklat cair ke dalam telur
3. masukkan garam dan perisa secukup rasa
4. gulung sosej ke dalam roti...
5. celupkan ke dalam ramuan telur tadi
6. kemudian goreng dan hidangkan ketika panas...


ngeeeee...itu jeeeeeee.....
senang,kan ??
cuba la buat...sedap !!
tak caye ce try dulu...hahaha


cik batu : alamak...'ter'jadi chef pulak....haha

Friday, June 10, 2011

cerita di sebalik lukisan

ini cerita mase cuti....
lebih kurang 2 minggu jugak saye kat kampung ari tu...
annddd i done so many things during the period...

salah satu benda yg saye wat adalah melukis...
maklum laaaa...ada bakat terpendam la katakan....ahakz !
ye2 jee...

saye mula melukis apabila suatu pagi saye nampak ada beberapa lukisan dalam fail anak buah...
then,tanye laa dye nak wat ape dengan lukisan tuuu...
rupe-rupenye dye jual...

dye beli daripada kawan then fotostat banyak2 pastu jual dengan harga 50 sen satu...
dari situ laa saye terfikir tuk melukis kat dorang...
sekurang-kurangnye dorang tak perlukan modal dahh...haha

jom layan lukisan saye yg tak seberapa neh...

1. perempuan cantik


actually gamba ni saye lukis balik yg anak buah beli ngan kawan dye....
sebab dye jual lukisan yg tuk diwarnakan...
lukisan asal pulak sudah di'shade' kan...


2. pooh


saye lukis aje ikut yg diorang nak...haha
tak pasal-pasal jadi budakbudak...


3. doraemon



haha...xpasal-pasal nobita tembam...


 4. naruto


saye yg tak pernah tengok naruto pun terpaksa lukis naruto...
laku kate diorang...
tapi sempat lukis satu jeee..


5.rumah


dah elok-elok saye lukis macam-macam,tetibe anak buah cakap ada kawan dye nak lukisan rumah....
saye lukis je laa...haha


ni versi rumah elian...wakaka



6.binatang comel


singa yg kiyut..


itik...kuekkk kuekkk



7.pemandangan ilustrasiku...




suka ati ajee lukis pemandangan...haha



suke sangat dapat bantu diorang...
macam ni laa idup orang susah...
kecik-kecik dah pk nak carik duit...
semoga tuhan murahkan rezeki diorang...aminnn


cik batu : rindu nak balik umahh...

Thursday, June 9, 2011

mak andam online ~


ini adalah mak andam yg saye maksudkan....
cantik kan ??
name dye farraa...

tengok hasil kerja dye ni....

SEBELOM


SELEPAS



haaaa...cantik kan dye make - up ?...haha....

ape lagi...saye pun tumpang sekaki lahhhh....
ce tengok ce tengok...

SEBELOM



SELEPAS




aloalalala....tomeynyeeeeeee....
tambah2 part mata tuuu....
ase cam kucing dalam cite barbie je...ahakz !
*blink-blink*


hmmm...nak tau ape rahsianye ??
ni untuk sape2 yg ada i-phone....
just download application yg bernama 'make-up'...
then,boley la edit-edit...
hik3...senang jeee n FREEE,...!!

ari tu CB ada jumpe application ni kat picnik jugak tapi for premium user only...
mungkin ada gak kat tmpat lain kot....


cik batu : agak2 kalau saye mekap btol2 comel tak ??

Wednesday, June 8, 2011

awesome babes ~


tengah ari kang nak balik dahhhh...huhu
akhirnye,baru decide nak balik setelah tak dapat amik short sem...
and for the last tyme,kitorang kuar together-gether...

for the last destination,kitorang pegi PD...
sebenarnye nak tengok sunset tapi sadly bile dah sampai sana xdapat gak nak tengok...
awan tebal sangat...huhu

sokay lahhh...
still dapat capture nice aannnddd awesome pic there...^_^



the driver who took us there ~ fasha...


cantik gilak pantai tyme2 senja...


look at the sunset ?



comellll jeee....hahaha
sume kecik cam hamster....


ambil angin senja.....opss....
sila tutup idung...
#ketiak terbukak...haha


lompatan bergaya....oyeahhhh..


ngee.....romantik gitewwww...


we luv u ols... 
can't u see we're trying ??

haha...wat bentuk love yg xmenjadi...


last2,pauww yg dapat 'love'....

then,cuba amik pic berempat pulakk...
pakai timer...


ouch...xjadi...


cubaan kedua pun xjadi...haha
lawak adalahhh...


last2 jadi cani je...hak3
sume nampak blurrr n sengal !


tetibe kapten wayna memberi arahan...


aye-aye kapten !! 
hahaha...kan noice tuuuu....
n comeeeeeeeeellllllll...


posing dengan name masing2...
tapi dah gelap...huuu...
xleh dah nk berlama-lama kat pantai...


sebelom meninggalkan pantai,snap-snap dulu...
wahhh...lawa gilakk pantai...
xmo balek boley takk ??


sure ke kita dah nak balik ni ??




sume tak mao masuk kereta....haha
ok2...lepas posing2 kite balik erk ??

otw balik kitorang singgah kat satu tempat....
n capture these owesome pic....



hahaha...sengal jerk gamba....
ala-ala gamba passport gitu....
annnddd our default profile kat FB !!
<3 <3

 

gonna mish u ols !!
huuu....
to fasha  ~ thanx tumpangkan kitorang selama seminggu lebih ni....
soie banyak susahkan kau n family kau....
besh duk cni....xmo balik....
uwaaaaa...


cik batu : bulan 9 baru leh jumpe balik...huuu...